Actualitate

S-a DUBLAT numărul cererilor la pașapoarte în Cluj, după relaxarea restricțiilor. Peste 400 de solicitări într-o zi

Ridicarea stării de alertă și relaxarea restricțiilor au dus la o creștere extrem de mare a cererilor pentru pașapoarte, în Cluj-Napoca. Numărul solicitărilor s-a dublat.

Clujenii au luat cu asalt Serviciul de Pașapoarte, după relaxarea restricțiilor. Peste 400 de cereri într-o zi Clujenii au luat cu asalt Serviciul de Pașapoarte, după relaxarea restricțiilor. Peste 400 de cereri într-o zi

 

 


Războiul din Ucraina și relaxarea restricțiilor i-au pus pe români pe gânduri, iar acum Seriviciile de Pașapoarte din țară sunt suprasolicitate.

 


Inclusiv la Cluj, oamenii au luat cu asalt Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte din Andrei Mureșanu, unde numărul cererilor pentru eliberarea de pașapoarte s-au dublat.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

Mulți dintre ei se pregătesc de vacanțe, având în vedere că au dispărut restricțiile și se apropie perioada de concedii, dar în același timp alții le fac pașaport copiilor pentru a fi pregătiți de orice situație.

În fiecare zi se înregistrează peste 400 de cereri, spune prefectul județului Cluj Irina Munteanu pentru monitorulcj.ro:


„S-a dublat numărul de cereri. Ieri erau doar undeva prin luna mai programările disponibile. Pe lângă cererile acestea dublate, peste 400 de cereri și procesarea solicitărilor de la alte județe, județele limitrofe de la care cererile tot aici se gestionează, plus misiunile diplomatice care sunt 60, 70 sau 80 pe zi. Se lucrează la fiecare 7 minute pe toate ghișeele și în perioada aceasta solicitările sunt suprapuse și cu cererile deja existente. Cam asta e situația”, a declarat pentru monitorulcj.ro Irina Munteanu.

De asemenea, prefectul spune că programul va trebui prelungit pentru a face față cererilor: „Încă încercăm să gestionăm situația, să mai mărim programul, să-l prelungim până la maxim și să oferim permisivitate.”


Programul Serviciului Pasapoarte a fost marit deja de două ori, de la 8.30- 18.30, la fiecare 7 minute procesandu-se un dosar, pe 5 ghisee. 

În prezent, se lucreaza în două schimburi, în acest program, până la finalul lunii martie. Se preiau și se procesează pe zi aproximativ 420 cereri.

CITEȘTE ȘI:

Noi condiții de călătorie în MAREA BRITANIE. Pașaportul devine OBLIGATORIU pentru români

Zece persoane care falsificau acte de identitate în Republica Moldova, arestate. Clujul, punct în reţeaua paşapoartelor false

Ultimele Stiri
abonare newsletter