Sănătate

Centrele de vaccinare COVID-19 vor fi închise. Unde se vor putea vaccina clujenii

Centrele de vaccinare din județul Cluj vor fi închise în următoarea perioadă, imunizarea împotriva COVID-19 fiind trecută în sarcina medicilor de familie.

Centrele de vaccinare COVID-19 vor fi închise. Unde se vor putea vaccina clujenii Centrele de vaccinare COVID-19 vor fi închise. Unde se vor putea vaccina clujenii

 

Irina Munteanu, prefectul Clujului, a declarat că în perioada următoare centrele de vaccinare din Cluj se vor închide. Cei care doresc să imunizeze o pot face încă la cele 20 de centre de vaccinare din județ, iar ulterior doar la medicii de familie.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Campania de vaccinare este într-o vizibilă scădere. Sunt foarte puțini oameni care se mai vaccinează cu prima doză la Cluj. Noi mai avem aproximativ 20 de centre deschise. Tendința și dorința noastră este să trecem vaccinarea COVID-19 exclusiv în sarcina medicilor de familie, așa cum se întâmplă cu alte vaccinuri. Astfel, centrele de vaccinare își vor sista activitatea. Aceasta este o procedură la nivel național și momentan așteptăm datele exacte.”, a declarat Irina Munteanu.

Campania de vaccinare stagnează

1.878 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total 8.113.529 de persoane au fost imunizate de la începutul campaniei cu o doză, iar 8.073.804 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 2.539.638 de persoane au făcut şi doza a treia. 


15 copii au fost vaccinaţi cu prima doză, iar 113 cu doza a doua, în ultimele 24 de ore.  Numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 16.719.695. 

La nivelul județului Cluj, în ultimele 24 de ore s-au vaccinat doar 92 de persoane.

CITEȘTE ȘI:

Campania de vaccinare anti-COVID-19 va fi transferată programului desfășurat prin cabinetele medicilor de familie

Valeriu Gheorghiță a lăsat campania de vaccinare pentru funcția de manager în cadrul SRI

Ultimele Stiri
abonare newsletter