Sănătate

Perioada de izolare a fost redusă pentru cei infectați cu COVID-19. Cât vor sta în casă vaccinații și nevaccinații

Perioada de izolare a fost redusă pentru persoanele infectate cu COVID-19, potrivit unui ordin al ministrului Sănătății din România.

Perioada de izolare a fost redusă pentru cei infectați cu COVID-19. Cât vor sta în casă vaccinații și nevaccinații

 

Noul ordin, publicat deja în Monitorul Oficial, confirmă modificările cu privire la perioada de izolare pentru persoanele infectate cu COVID-19. Persoanele nevaccinate și cele trecute prin boală de mai mult de 90 de zile vor sta în carantină 7 zile, iar cele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 90 de zile doar 5 zile.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

”a) Pacienții asimptomatici vor fi izolați la domiciliu și monitorizați prin medicul de familie pentru o perioadă de 7 zile, pentru persoanele nevaccinate și pentru cele trecute prin boală de mai mult de 90 de zile, respectiv 5 zile, pentru cele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 90 de zile.

b) Pacienții simptomatici vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare.


c) Pacienții fără factori de risc care au manifestări clinice ușoare de COVID-19, care nu necesită oxigenoterapie, vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă de 7 zile, pentru persoanele nevaccinate, și 5 zile, pentru cele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 90 de zile, și tratați și monitorizați la domiciliu prin intermediul medicului de familie.

d) Pacienții fără factori de risc care au manifestări clinice medii de COVID-19, care nu necesită oxigenoterapie, vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă de 7 zile, pentru persoanele nevaccinate și pentru cele trecute prin boală de mai mult de 90 de zile, respectiv pentru o perioadă de 5 zile, pentru cele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 90 de zile, și vor fi monitorizați la domiciliu prin intermediul medicului de familie”, se arată în ordinul de ministru, potrivit Digi24.

CITEȘTE ȘI:

Încă o țară din Europa anunță ridicarea tuturor restricțiilor anti-COVID-19

România renunţă la lista ţărilor cu risc epidemiologic şi reduce carantina pentru nevaccinaţi

Ultimele Stiri
abonare newsletter