Sănătate

Previziuni ÎNGRIJORĂTOARE pentru următoarele zile. Medic: „Vom înregistra peste 200.000 de cazuri”

Medicul Octavian Jurma a făcut noi previziuni îngrijorătoare și a anunțat că săptămâna viitoare este posibil să avem 200.000 de cazuri de COVID-19 pe zi.

Previziuni ÎNGRIJORĂTOARE pentru următoarele zile. Medic: „Vom înregistra peste 200.000 de cazuri”

 

 


Medicul Octavian Jurma susține că valul 5-Omicron va lăsa în urmă mai mult de 10.000 decese. 

Totodată, medicul anunță că în această săptămână vom înregistra peste 200.000 de cazuri noi de COVID-19.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


„Astăzi  (31 ianuarie-n.red) am avut un nou debut de săptămână înalt, cu 66% peste debutul săptămânii trecute. Nu e semn bun, sperăm să vad mai degrabă o încetinire a ratei de creștere la 35% cât este scenariul optimist pe săptămâna curentă.

Asta înseamnă că mâine vom începe săptămâna (valorile de marți sunt cele înregistrate luni) cu valori peste 35,000 de cazuri pe zi, poate chiar peste 40,000 și un vârf săptămânal în jurul a 45,000 de cazuri pe zi. 


În această săptămână vom înregistra peste 200,000 de cazuri noi de COVID-19, ceea ce înseamnă că în realitate 1 milion de români se vor infecta (la o rată conservatoare de detecție de 1 din 5)”, a transmis medicul Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Octavian Jurma a explicat că din numărul total de cazuri, 20.000 de cazuri vor fi înregistrate în rândul copiilor.


„În această săptămână vom depăși totalul zilnic de 15,000 de internați”

Octavian Jurma susţine că, în varianta optimistă, în România vor fi peste 250 de decese pe zi la finalul lunii februarie, iar după estimările sale, varianta Omicron va lasă în urmă mai mult de 10,000 decese oficiale. El mai susține că în această săptămână vom depăși 15.000 de persoane intérnate.

„Din păcate am depăşit 10.000 de internări dintre care 903 la AŢI (raportul GCS scade internările la AŢI de parcă nu ar fi tot spitalizări). Aparent Omicron este mult mai blândă pentru că se răspândeşte mult mai repede decât progresează boală şi valul de internări a rămas şi mai mult în urmă valului de infectări. În această săptămâna vom depăşi totalul zilnic de 15,000 de internaţi şi săptămâna viitoare vom atinge sau depăşi recordul valului Delta de 20,000 internări.

Chiar dacă mortalitatea este cu 75% mai redusă decât în valul Delta tot vom avea peste 250 de decese pe zi la finalul lunii februarie, când numărul de cazuri ar trebui să fie în scădere rapidă. Până la urmă şi valul 5-Omicron va lasă în urmă mai mult de 10,000 decese oficiale, la fel că toate valurile lăsate libere de până acum”, afirmă Octavian Jurma.

Omicron bagă în spital de trei ori mai mulți copii decât varianta Delta

Octavian Jurma atrage atenția că 8% dintre persoanele cu COVID-19 internate în spitale sunt copii. Acest număr este de trei ori mai mare decât cel înregistrat în valul 4.

„Din păcate 8% dintre internări sunt minori în valul 5-Omicron, un procent de aproape 3x mai mare decât în valul 4-Delta, ceea ce înseamnă că și internările la minori vor depăși un total zilnic de 1,000 de copii internați. Evident faptul că Omicron pune mai mulți copii în spital decât Delta nu e tocmai o dovadă că e mult mai blândă.

Chiar dacă ni se dă de înțeles că spitalizările sunt de fapt provocate mai ales de Delta (că doar Omicron e mai blândă), nu există nici o umbră de îndoială că Omicron reprezintă deja de săptămâna trecută peste 90% din cazurile secvențiate”, a mai spus medicul.
 

CITEȘTE ȘI:

PESTE 40.000 de cazuri de COVID, în ultimele 24 de ore! CEL MAI MARE număr de infectări de până acum

259 de focare COVID-19, depistate în spitalele din România

abonare newsletter