Sănătate

Octavian Jurma, avertisment despre tulpina Omicron: „Mă tem însă că Omicron este mai degrabă un cal troian decât un virus obișnuit”

Medicul Octavian Jurma se teme că Omicron nu este atât de blândă pe cât pare. Totodată valul Omicron al COVID-19 rămâne o amenințare pentru copii.

Octavian Jurma, avertisment despre tulpina Omicron: „Mă tem însă că Omicron este mai degrabă un cal troian decât un virus obișnuit” Octavian Jurma, avertisment despre tulpina Omicron: „Mă tem însă că Omicron este mai degrabă un cal troian decât un virus obișnuit”

 

 


Octavian Jurma și-a exprimat îngrijorarea că tulpina Omicron este mai periculoasă decât lasă impresia în aceste momente. El este de părere că această variantă dorește să îi facă pe oameni să renunțe la apărarea prin vaccinare.

 


„Îmi doresc și eu foarte tare ca Omicron să se dovedească o tulpină blândă. Tare mă tem însă că Omicron este mai degrabă un cal troian decât un virus obișnuit, un lup îmbrăcat în haine de oaie menit să ne facă să renunțăm la apărarea prin vaccin”, a transmis medicul, pe pagina sa de Facebook.

Acesta afirmă că, în Marea Britanie, numărul adolescenților între 12 și 16 ani care suferă de forme de Long Covid este chiar mai mare decât al copiilor între 2 şi 11 ani.


„Până atunci aflăm tot mai multe despre faptul că și în cazul altor variante, COVID-19 nu ne ucide copiii, «doar » îi schilodește pe dinăuntru. În Marea Britanie numarul de adolescenti intre 12 si 16 ani care sufera de forme de long-covid este chiar mai mare decat al copiilor intre 2 si 11 ani.

Din cei 117,000 copii inregistrati in UK cu forme de covid-lung pana in noiembrie 2021:


- 20,000 au simptome după mai mult de 12 luni
- 73,000 sunt adolescenți între 12 și 16 ani

Acestea sunt date dinainte de Omicron care infectează și mai ușor copiii decât Delta.


Ce este COVID-19 și de ce nu vrei să se îmbolnăvească copiii cu ea? COVID-19 este o boală sistemică, o boală multi-sistemică! Nu știu cum gândiți voi, însă nimeni nu mă poate convinge că e normal să avem copiii în spitale și centre de recuperare. 

Infectarea nu este niciodată mai bună decât vaccinarea”, a încheiat Octavian Jurma.

Ce este Long Covid?

Unii oameni au simptome pe termen lung după  infecția cu virusul SARS-CoV-2. Acest lucru este denumit „Long Covid” sau „PASC” (Sechele post-acute ale SARS-CoV-2). 

Aceste simptome pot persista câteva săptămâni după infecția cu COVID-19, dar uneori pot dura și câteva luni.

 

CITEȘTE ȘI:

Valul Omicron al Covid-19 rămâne o amenințare pentru copii. Medic: „Impactul deschiderii școlilor se va vedea de săptămâna viitoare”

Organizația Mondială a Sănătății: Omicron, o boală mai puțin severă, nu trebuie considerată „o formă ușoară”

Ultimele Stiri
abonare newsletter