Sănătate

România a intrat în valul 5 al pandemiei Covid-19. Clujul, printre cele mai afectate județe. Ministrul Sănătății: „Începe să fie transmitere comunitară”

Noua tulpină Omicron se transmite de cinci ori mai repede față de alte variante și este nevoie de măsuri urgente de precauție, avertizează Alexandru Rafila, ministru al Sănătății.

Valul 5 a „lovit” deja România. Valul 5 a „lovit” deja România.

 

 


„Deja ne găsim practic în valul 5 al pandemiei. Din 20 decembrie până în 5 ianuarie, remarcați trendul crescător al numărului de cazuri.

 


Deja în 5 ianuarie aveam în jur de 3.000 de cazuri, între timp lucrul acesta s-a schimbat destul de mult în ultimul timp. Procentul de pozitivitate a evoluat de la sub 2 la sută la peste 6 la sută în 5 ianuarie. Ne găsim pe un trend crescător.

Cea mai mare proporție - o cincime din aceste cazuri - au fost în București, dacă mai adăugăm și Ilfov depășim 20 la sută. Județele cele mai afectate sunt Cluj, Timiș și Iași.


Începe să fie transmitere comunitară în România. Deocamdată este sporadică, în zilele următoare e posibil să asistăm la o transmitere comunitară susținută cu această nouă tulpină. Încă există circulație și îmbolnăvire cu Delta”, a declarat, vineri, Alexandru Rafila, la Digi 24.

CITEȘTE ȘI:

Două cazuri de infectare cu varianta OMICRON la Cluj: „Trimitem probe în special de la vaccinați”

EXPLOZIE de cazuri de Covid-19 în Cluj! 532 de persoane infectate, depistate în doar 24 de ore

abonare newsletter