Sănătate

Două cazuri de infectare cu varianta OMICRON la Cluj: „Trimitem probe în special de la vaccinați”

Două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost depistate în această săptămână în județul Cluj.

Două cazuri de infectare cu varianta OMICRON la Cluj: „Trimitem probe în special de la vaccinați” Două cazuri de infectare cu varianta OMICRON la Cluj: „Trimitem probe în special de la vaccinați”

 

Județul Cluj nu scapă de infectarea cu varianta Omicron, iar primele două cazuri au fost confirmate la un bărbat și o femeie, conform unor date oferite de Mihai Moisescu, șeful DSP Cluj.


„Avem două cazuri de infectare cu varianta Omicron la Cluj. Noi trimitem săptămânal probe la București, la Institutul Cantacuzino, pentru secvențiere. Ultima dată am trimis 23 de probe și am avut 2 cazuri de Omicron. Durează între 10 și 14 zile până când primim rezultatele, depinde de numărul de probe.  Noi recoltăm probe după o procedură clară, fiind câteva grupe pe care le selecționăm. Trimitem probe în special de la vaccinați, deoarece sunt șanse mai mari să fie infectați cu Omicron. Cei nevaccinați au șanse mai mari să fie infectați cu varianta Delta”, a declarat Mihai Moisescu pentru Monitorul de Cluj.

Până astăzi, în România au fost confirmate pozitiv 183 de cazuri de infectare cu varianta Omicron.


 

CITEȘTE ȘI:

Vaccinarea, INSUFICIENTĂ pentru tulpina Omicron. Riscul de îmbolnăvire cu noua variantă de coronavirus, considerat „foarte ridicat”

Crește numărul cazurilor noi cu varianta Omicron! Specialiștii anunță deja că există transmitere comunitară în România

abonare newsletter