Sănătate

Tulpina Omicron este mai contagioasă, dar mai puţin agresivă decât Delta. Ce spun cercetătorii?

Potrivit ultimelor studii, varianta sud africană a virusului COVID-19 este mai contagioasă, dar mai puțin agresivă decât tulpina Delta.

Tulpina Omicron este mai contagioasă, dar mai puţin agresivă decât Delta. Ce spun cercetătorii? Tulpina Omicron este mai contagioasă, dar mai puţin agresivă decât Delta. Ce spun cercetătorii?

 

 


Potrivit cercetătorilor, în acest moment, omenirea se află în cel mai bun punct din perioada pandemiei. Varianta Omicron nu pare să îmbolnăvească oamenii la fel de agresiv ca și varianta Delta.

Conform zf.ro, medicii din Africa de Sud au observat această tendință în luna noiembrie. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au observat că majoritatea persoanelor din SUA care s-au infectat cu Omicron au avut simptome ușoare, printre care oboseală, tuse și secreție nazală. Pe lângă aceste simptome, durerea de cap, oboseala, curgerea nasului, durerea în gât şi strănutul au fost cele mai raportate simptome în aplicația Zoe COVID-19. Această aplicație înregistrează cum se simt sute de mii de locuitori din Marea Britanie în timpul pandemiei.


Totodată, răspândirea rapidă a Omicron nu pare să crească spitalizările la fel de mult ca tulpinile anterioare. Conform unui raport transmis miercuri de Imperial College din Londra, persoanele infectate cu tulpina sud africană, Omicron, au un risc cu 20-25% mai mic de a fi spitalizați decât cei care sunt infectați cu tulpina Delta.

Potrivit sursei citate anterior, oamenii de ştiinţă sunt încă în dubiu dacă tulpina Omicron este în mod firesc mai puţin violentă sau dacă vaccinurile şi infecţiile anterioare împiedică mai mulţi oameni să se îmbolnăvească grav.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Sănătății vrea certificatul verde adoptat cât mai repede: „Trebuie să avem un instrument de intervenție cât mai eficientă”

Cum ne protejăm de COVID-19 când mergem la biserică de sărbători? Expert UBB: „Nu asculta sfaturi de pe Internet a unor oameni care nu știu ce vorbesc”

Ultimele Stiri
abonare newsletter