Sănătate

Emanuel Ungureanu critică relaxarea măsurilor: „Pesediștii și-au făcut calcule cinice și electoratul lor este mai degrabă înclinat spre antivaccinare”

Emanuel Ungureanu, deputat USR Buzău în acest moment, a criticat noile decizii luate de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Emanuel Ungureanu nu este de acord cu noua formă a Certificatului Verde

Fostul candidat la alegerile locale pentru Primăria Cluj-Napoca este de părere că Raed Arafat este adevăratul ministru al Sănătății, iar Alexandru Rafila a devenit „pisicuț” de când a ajuns la putere.

„Adevăratul ministru al Sănătății în timpul pandemiei a fost domnul Arafat și a rămas. Deci aceste decizii pe care le comentează domnul Rafila sunt luate tot de domnul Arafat (...). Domnul Rafila a fost zmeu, a fost tigru cât a fost în Opoziție și spunea că îi va lua din atribuții domnului Arafat și va fi ministru al Sănătății cu adevărat, criticându-i pe miniștrii noștri de la USR că nu au făcut acest lucru, când a devenit ministru al Sănătății de formă, a devenit un pisicuț, care doar miaună, nu ia nici un fel de decizii de sănătate publică”, a declarat Ungureanu la RFI.


De la numirea în funcția de ministru al Sănătății a lui Alexandru Rafila, anumite măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19 au fost relaxate. Românii vor putea merge la mall sau la restaurant și cu teste COVID-19, fără să mai fie necesară vaccinarea.

Ungureanu nu este de acord nici cu această decizie și crede că măsurile luate în ultima perioadă vor umple din nou secțiile ATI.


„Zero. Certificatul Covid care va fi introdus la trei săptămâni după ce se vor umple din nou ATI-urile are mai multe găuri decât orice certificat din Europa, adică este un certificat AUR, antivaccinist: merge și cu test PCR, se duce și cu testarea probabil pe bază de scuipat, care este praf în ochi, se duce și pe o doză de vaccin, dacă faci și ți se dă certificatul verde și dacă treci prin boală. Practic, această formă de certificat este doar un buletin electoral de concurență cu AUR, pentru că pesediștii și-au făcut calcule cinice și electoratul lor este mai degrabă înclinat spre antivaccinare”.

CITEȘTE ȘI:

Restricțiile dispar AZI! Magazine și restaurante, deschise până la 22:00. Fără mască în exterior sau carantină noaptea

Restricțiile se elimină de JOI! Gata cu masca în exterior și carantina de noapte. Magazine, deschise până la 22:00

Ultimele Stiri
abonare newsletter