Sănătate

Pfizer anunță oficial că două doze nu ne protejează suficient de tulpina Omicron

Pfizer a transmis un comunicat din presă prin care recomandă a 3-a doză de vaccine pentru  o protecție mai bună împotriva variantei Omicron.

Pfizer anunță oficial că două doze nu ne protejează suficient de tulpina Omicron Pfizer anunță oficial că două doze nu ne protejează suficient de tulpina Omicron


Oficialii Pfizer BioNTech au anunțat că nivelul de anticorpi împotriva Omicron este, în medie, de 25 de ori mai redus în rândul persoanelor care au primit două doze de vaccin și ar fi nevoie de a 3-a doză pentru o protecție mai bună în lupta cu varianta Omicron.

Reprezentanții companiei au transmis că două doze „ar putea să nu fie suficiente pentru a proteja împotriva infecției cu varianta Omicron”.


Datele colectate de specialiști au arătat că la o lună de la efectuarea dozei a 3-a de vaccin Pfizer BioNTech , nivelul de anticorpi eficienți împotriva Omicron este comparabil cu cel observat la persoane vaccinate cu două doze, împotriva virusului de tip sălbatic.

„Deși două doze de vaccin pot oferi în continuare protecție împotriva bolilor severe cauzate de tulpina Omicron, este clar din aceste date preliminare că protecția este îmbunătățită cu o a treia doză din vaccinul nostru. Vaccinarea rămâne cel mai bun curs de acțiune pentru a preveni răspândirea Covid-19”, a declarat Albert Bourla, președinte și director executiv al Pfizer.

CITEȘTE ȘI:

Vești bune! Vaccinații și cei trecuți prin boală, protejați de Omicron. Cherecheș: „Doza 3 devine extrem de importantă”

Se iau în calcul noi RESTRICȚII, după apariția variantei Omicron în România! Rafila: „Trebuie să limităm răspândirea!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter