Sănătate

Se va elimina obligativitatea certificatului verde la magazine? Ministrul Sănătății: „Nu trebuie să lăsăm garda jos”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu trebuie să fie lăsată garda jos încă, chiar dacă incidența cazurilor Covid-19 a început să scadă în țară.

Ministrul Sănătății spune că nu trebuie să lăsăm garda jos, chiar dacă incidența Covid este în scădere.

Întrebat joi dacă există posibilitatea să fie eliminată obligativitatea certificatului COVID în cazul magazinelor, în condiţiile în care incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 este în scădere, Rafila a spus că „o să vedem exact care e situaţia”.

„Problema şi îngrijorarea mea, şi aici nu putem să nu discutăm, dacă vrem să fim corecţi, este că dumneavoastră discutaţi de certificat, eu discut despre comportamentul lipsit de responsabilitate din parte unor oameni. Am văzut concerte la care oamenii se înghesuiau, nu purtau mască, am văzut manifestări în aer liber în care oamenii nu purtau mască.


Lucrul ăsta nu este în regulă. Faptul că scade incidenţa acum nu trebuie să ne facă să lăsăm garda jos. Dimpotrivă, vrem să avem sărbători liniştite şi pentru lucru ăsta trebuie să lucrăm cu toţii”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a participat, joi, alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă la o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase din România pe tema gestionării pandemiei de COVID.

CITEȘTE ȘI:

Suspiciuni de variantă Omicron în România! Trei persoane venite din Africa de Sud, pozitive la COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter