Sănătate

Clujul se pregătește de valul 5 al pandemiei COVID-19. Paturi noi pentru bolnavii în stare gravă

Valul 5 al pandemiei de COVID-19 se anunță a fi unul extrem de puternic, motiv pentru care autoritățile locale se pregătesc cu noi paturi.

Clujul se pregătește de valul 5 al pandemiei COVID-19. Paturi noi pentru bolnavii în stare gravă

Consiliul Județean Cluj a aprobat structura organizatorică, organigrama, statul de funcții şi regulamentul de organizare şi funcționare pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, pe perioada stării de alertă.

„Contextul pandemic actual ne-a determinat să luăm măsurile necesare pentru a asigura o cat mai bună organizare și funcționare a activității la nivelul Spitalului de Boli Infecțioase din subordine. Deciziile luate au scopul de a asigura asistenţa medicală pentru toți pacienţii care se adresează unității sanitare, cazuri confirmate şi suspecte de COVID-19, precum și cazuri non COVID.”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ.


În acest sens, principalele modificări au constat în înființarea secției spitalizare de zi COVID-19, cu 15 paturi, la punctul de lucru situat pe str. Louis Pasteur nr. 3-5, transformarea Compartimentelor de Terapie Intensivă COVID-19 în Secție de Terapie Intensivă cu 20 de paturi, transformarea secției clinice de boli infecțioase COVID-19 VI adulți și copii în secție de boli infecțioase COVID-19  copii, Camera de gardă a devenit COVID-19, iar secțiile clinice de boli infecțioase non COVID-19 au devenit COVID-19.

Totodată, în cadrul Secției de Terapie Intensivă au fost înființate 18 noi posturi, dintre care patru posturi de medic specialist, două de kinetoterapeut, patru posturi de asistent medical, cinci de infirmieră, un post de brancardier și două de îngrijitoare.


Autoritățile locale încearcă astfel să fie pregătite pentru valul 5 al pandemiei de COVID-19 și posibilele cazuri grave de infectare cu varianta Omicron.

CITEȘTE ȘI:

Medic la Boli Infecțioase Cluj: „Am avut momente de frică și frustrare. Nu voi pleca urechea când ne numiți asasini”

98,4% din pacienții internați cu COVID-19 la Boli Infecțioase s-au vindecat. Spitalul din Cluj, locul 1 în țară la rata de vindecare

Ultimele Stiri
abonare newsletter