Sănătate

98,4% din pacienții internați cu COVID-19 la Boli Infecțioase s-au vindecat. Spitalul din Cluj, locul 1 în țară la rata de vindecare

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca rămâne în continuare unul dintre cele mai bune din țară în lupta cu pandemia de COVID-19.

 

 


Conform unor cifre date publicității de G4media, principala unitate medicală din Cluj-Napoca are un procent de vindecare de aproape 99% în rândul bolnavilor de COVID-19. De la începutul pandemiei, 9780 de pacienți au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, fiind infectați cu COVID-19

Ioan Mureșan, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, a explicat pentru sursa menționată momente dificile prin care au trecut cei din linia 1 în ultimul an.

„Dacă mă gândesc retrospectiv și analizez ultimul an, de la primul caz din SCBI, aș putea spune că am avut un examen foarte dificil, dar pe care l-am trecut cu brio. Urmează și altele. Anul trecut pe vremea asta ne uitam cu groază la ce se întâmplă în China, în Italia și am pregătit spitalul pentru ce este mai rău, ne-am pregătit pentru ce este mai rău. A fost foarte rău, dar nu atât încât să nu gestionăm situația. Era o panică generală la vremea respectivă. Era panică peste tot”, a declarat pentru sursa menționată managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj.


La aproape un an de la primul caz de COVID-19 din Cluj, 9780 de pacienți au ajuns la SCBI și doar 160 au decedat. Procentul vindecaților este de 98,4%, fiind cel mai mare la nivel național în rândul spitalelor care tratează exclusiv cazuri de COVID-19.

Ultimele Stiri
abonare newsletter