Sănătate

Tulpina Omicron nu a fost identificată în România, dar a fost găsită o variantă mutantă a Delta

A fost efectuată prima secvențiere pentru varianta Omicron în România, dar încă nu a fost descoperit niciun caz. În schimb, o variantă a Delta a fost identificată.

Tulpina Omicron nu a fost identificată în România, dar a fost găsită o variantă mutantă din Delta/ foto: getty images Tulpina Omicron nu a fost identificată în România, dar a fost găsită o variantă mutantă din Delta/ foto: getty images

 

 


Specialiștii MedLife au realizat primul studiu pe bază de secvențiere a cazurilor de Covid-19 pentru varianta Omicron, care circulă în prezent la nivel mondial.

 


În urma studiului nu au fost identificate cazuri cu această nouă tulpină sud-africană, dar o variantă mutantă a tulpinei Delta (AY.4.2.)a fost găsită.

În timpul studiului, specialiștii au analizat 156 de probe, care au provenit din Cluj și alte 18 orașe din România: Alexandria, Bacău, Brăila, Brașov, București, Buzău, Călărași, Constanța, Craiova, Galați, Ialomița, Iași, Pitești, Ploiești, Sibiu, Slobozia, Târgoviște, Timișoara.


Experții au arătat prin studiul realizat că 11 dintre probele analizate conțin varianta AY.4.2., din tulpina Delta. Mai exact, 7% din totalul probelor analizate.

Această nouă variantă pare să fie mai infecțioasă decât tulpina Delta, dar încă nu se știe dacă cei infectați au simptome severe de boală sau dacă diminuează eficiența vaccinului anti-Covid-19.


Specialiștii MedLife anunță că nu există o tulpină românească a coronvirusului și că este nevoie să ne informăm din surse sigure cu privire la apariția unor așa zise noi tulpini de origine locală.

CITEȘTE ȘI:

72 de români au rămas blocați în Maroc, după ce țara s-a închis din cauza noii variante COVID, Omicron

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 afectează persoanele tinere, spun experții din Israel. Simptomele sunt ușoare, iar vaccinul ar putea proteja

Ultimele Stiri
abonare newsletter