Sănătate

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 afectează persoanele tinere, spun experții din Israel. Simptomele sunt ușoare, iar vaccinul ar putea proteja

Persoanele infectate cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 (tulpina din Africa de Sud) au dezvoltat simptome ușoare, iar persoanele tinere sunt mai predispuse să se infecteze cu noua tulpină, scrie Ha'Aretz, un cunoscut ziar din Israel.

Tinerii, mai predispuși la a se infecta cu Omicron. Tinerii, mai predispuși la a se infecta cu Omicron.

Ar mai putea dura două săptămâni până să se descopere dacă noua tulpină Omicron este rezistentă sau nu la vaccinurile produse până în acest moment.

Totuși, „este posibil ca vaccinul să prevină formele grave ale noi tulpini”, a spus Directorul general al Ministerului Sănătății din Israel, Nachman Ash, conform sursei precizate.


Situația, nu atât de gravă precum pare?

Cercetările privind noua tulpină sunt încă la început, însă motivele de îngrijorare, în ciuda gradului mare de transmisibilitate a acesteia, ar putea să nu fie atât de mari, notează specialiștii israelieni. Cazurile cu noua tulpină tind să arate că persoanele tinere ar putea fi mai afectate decât cele în vârstă, însă simptomele sunt reprezentate doar de oboseală și dureri musculare.

Chiar și așa, nu se cunoaște încă în ce măsură pot fi afectate persoanele în vârstă care prezintă boli asociate precum cele de inimă ori diabet.


„Dacă continuă în acest fel, noua tulpină ar putea fi o boală relativ ușoară comparativ cu varianta Delta, și paradoxal, dacă se va extinde, ar putea duce la o rată de infecție scăzută, fiind mai ușor să fie controlată la nivel global”, a declarat șeful departamentului Covid la Hadassah University Hospital Ein Karem Israel, Dror Mevorach.

CITEȘTE ȘI:

Cât de îngrijorătoare este noua tulpină Covid-19? Epidemiolog: „Probabilitatea ca Omicron să ajungă în România de sărbători, de 100%”

Ultimele Stiri
abonare newsletter