Sănătate

Pregătiri pentru vaccinarea anti-Covid a copiilor între 5 și 11 ani. Când începe campania?

45 de cabinete de vaccinare în unităţile sanitare şi alte 135 în centrele unde se foloseşte vaccin Pfizer au fost identificate pentru imunizarea anti-COVID a copiilor între 5 şi 11 ani.

Au fost identificate cantrele de vaccinare în care vor fi imunizați copiii între 5 și 11 ani. Au fost identificate cantrele de vaccinare în care vor fi imunizați copiii între 5 și 11 ani.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că au fost identificate centrele în care urmează să se facă imunizarea copiilor între 5 și 11 ani, începând, probabil, cu data de 26 noiembrie.

„Situaţia preliminară legată de numărul de cabinete de vaccinare adresate copiilor cu grupa de vârstă 5-11 ani: sunt identificate circa 45 de cabinete în unităţile sanitare şi alte 135 de cabinete de vaccinare în centrele unde, în momentul de faţă, se foloseşte vaccin de la compania BioNTech/Pfizer.


Aceste situaţii vor fi în dinamică şi pe măsură ce vom avea o finalizare a numărului de cabinete, o vom comunica”, a declarat Gheorghiţă la o conferinţă de presă a Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

El a precizat că există confirmarea că Agenţia Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare pe 25 noiembrie şi probabil pe 26 noiembrie va autoriza vaccinul de la Pfizer pentru a fi administrat la grupa de vârstă 5-11 ani.


Vaccinul Moderna ar putea fi autorizat pentru copii

„După cum am anunţat, cred că la jumătatea lunii decembrie şi vaccinul de la compania Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârstă 6-11 ani. Dozajul pentru această grupă de vârstă 5-11 ani este de 10 micrograme, cu o schemă de administrare a două doze la interval de 21 de zile”, a explicat Gheorghiţă.

În platforma naţională de programare, la fiecare centru de vaccinare, se va menţiona dacă se pot administra şi vaccinuri pentru grupa de vârstă 5-11 ani.

„Probabil că vom asocia către fiecare centru, pe hartă, un icon care să identifice această posibilitate, de administrare la copii, şi, de asemenea, centrul în sine va fi redenumit astfel încât pentru populaţie să fie uşor de identificat şi de efectuat programarea”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

CITEȘTE ȘI:

Un băiat de 14 ani a MURIT infectat cu COVID-19. 44 de copii internați la ATI

Vaccinul Pfizer/BioNTech este „sigur şi bine tolerat" de copiii între 5 şi 11 ani

Ultimele Stiri
abonare newsletter