Sănătate

Trei pacienți infectați cu COVID-19, în stare GRAVĂ, transferați din Cluj în Polonia

Alți trei pacienți infectați cu COVID-19, aflați în stare gravă, au fost transportați marți seara, 26 octombrie, cu o aeronavă militară, din Cluj-Napoca în Polonia.

 

 


Trei pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă, au fost transportaţi marţi seară, cu o aeronavă militară, din Cluj-Napoca la Lodz (Polonia).

Este vorba despre doi pacienţi care au fost internaţi în unităţi de primiri urgenţe din Cluj şi de unul din Iaşi care a fost transportat cu elicopterul până la Cluj-Napoca.


Potrivit Ministerului Apărării Naționale, pacienţii au fost transportaţi cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale. Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj. Aeronava a decolat din Cluj-Napoca în jurul orei 20:30.

Până în prezent au fost transferate în unităţi medicale din afara ţării 47 persoane care au nevoie de asistenţă medicală în secţii de Terapie Intensivă.


CITEȘTE ȘI

Una dintre bolnavele de COVID întoarse de pe Aeroportul Cluj aștepta de 6 zile eliberarea unui loc la ATI. Austria nu le-a mai primit

ȘI


Trei paciente infectate cu COVID-19, oprite pe Aeroportul Cluj, înainte să fie transferate de urgență în Austria

Ultimele Stiri
abonare newsletter