Sănătate

Trei paciente infectate cu COVID-19, oprite pe Aeroportul Cluj, înainte să fie transferate de urgență în Austria

O situație incredibilă a avut loc pe Aeroportul din Cluj, acolo unde trei femei infectate cu COVID-19 ar fi trebuit să fie transferate de urgență în Austria.

Femeile, toate în stare gravă, au fost transportate cu Ambulanța la Aeroportul din Cluj și urmau să fie transferate la Viena cu un avion Spartan, conform Observatornews.ro

Pacientele au fost urcate în aeronava trimisă de la București, dar după ce au stat acolo timp de o oră nu au mai fost transferate. Conform primelor date, se pare că austriecii nu au fost pregătiți să le mai primească pe femei.


Femeile au între 40 și 67 de ani, iar în ultimele zile au primit asistență medicală în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Cluj, deoarece secțiile de Terapie Intensivă sunt ocupate la capacitate maximă.

„A existat acordul prealabil al spitalului din Austria pentru transfer. Ulterior, spitalul a comunicat faptul că nu sunt pregătiți încă de preluarea pacienților, motiv pentru care au fost transferați înapoi la U.P.U. Probabil vor fi transferați mâine.”, a transmis prefectul Szilard Tasnadi.


Sursă Foto: Captură de ecran - Observator

abonare newsletter