Sănătate

O delegație OMS vine în România ca să înțeleagă de ce avem o rată SCĂZUTĂ de vaccinare împotriva COVID

Președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a declarat duminică seara la Digi24 că Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România ca să înțeleagă ce se întâmplă în România și de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută.

 

 


Valul 4 al pandemiei a lovit din plin România. Țara noastră a ajuns vineri la cea mai mare rată din lume a deceselor de COVID-19 înregistrate în decurs de o săptămână raportat la un milion de locuitori.

„Suntem într-o situație dramatică. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare, prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. Țara noastră a ajuns un exemplu negativ la nivel internațional. Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută.


Consecința directă o vedem noi în spitale: sunt supraaglomerate cu infecții COVID, nu mai putem face față cazurilor noi, avem un număr enorm de mare de decese evitabile. Subliniez acest lucru, decese evitabile, pacienți care au murit și nu trebuia să moară. Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriașă, suntem obosiți, suntem copleșiți, tratăm pacienți în corturi și containere. Trebuie să recunoaștem, să ne asumăm că avem resurse limitate”, a transmis pentru Digi24, Daniel Coriu.

Situația critică din România și în presa internațională

România a început să fie deja subiect de știri în presa internațională, jurnaliștii străini încercând și ei să găsească explicații pentru valul de decese care a lovit din plin țara noastră.


„Spitalele din România sunt copleșite de pacienți nevaccinați”, este titlul unui material video publicat pe site-ul celor de la Euronews.

Potrivit articolului, mulți români nu au încredere în îndemnul autorităților de a se vaccina, o situație care, în parte, se poate explica prin faptul că au trăit mult timp sub dictatorul Nicolae Ceaușescu. Sunt, de asemenea, receptivi la dezinformările care circulă online, potrivit cărora vaccinurile sunt ineficiente sau, mai rău, periculoase.


România a cerut deja ajutor internațional, fie de la UE, fie de la OMS, fie individual de la țări precum Ungaria, Polonia, Republica Moldova și Danemarca.

 


CITEȘTE ȘI

O fetiță de 13 ani, fără comorbidități, a murit din cauza infectării cu COVID-19

și

Ungaria va trata 50 de pacienți români de la ATI

Ultimele Stiri
abonare newsletter