Sănătate

Ungaria va trata 50 de pacienți români de la ATI

Ungaria vine în ajutorul României în lupta cu valul 4 al pandemiei de COVID-19. Potrivit Ministrului Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, 50 de pacienți români internați la ATI, vor fi tratați la două spitale din Ungaria

 

 


Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat miercuri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, potrivit de Reuters.

Szijjarto a spus că cele 50 de persoane vor fi tratate în două spitale din Ungaria şi cele două ţări vor pune la punct în zilele următoare detaliile logistice.

Ajutorul vine în contextul în care România se confruntă cu o criză a locurilor la ATI pentru pacienții infectați cu coronavirus. Astăzi, 13 octombrie, în țara noastră a fost înregistrat un nou record de bolnavi la ATI - 1.676, iar autoritățile transmit că nu mai este niciun loc liber din categoria celor nerezervate pacienţilor cu condiţii speciale.


„Ne-am consultat de mai multe ori în ultima perioadă cu ministrul ungar al afacerilor externe Peter Szijjarto, despre sprijinul pe care îl poate acorda Ungaria României în lupta cu pandemia, astfel că, pe lângă medicamentele necesare tratării infecției cu coronavirus, Ungaria ne oferă 50 de locuri în secțiile de Terapie Intensivă din cadrul a două spitale apropiate de graniță, la Debrecen și Szeged pentru bolnavii COVID”, a declarat Kelemen Hunor.

În data de 12.10.2021, în Ungaria s-au confirmat doar 455 de cazuri noi de coronavirus și 17 decese.


 

CITEȘTE ȘI


35 de copii, infectați cu COVID-19, internați la TERAPIE INTENSIVĂ. Numărul persoanelor infectate se menține peste 15.000

abonare newsletter