Sănătate

Investiții în infrastructură, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj

Consiliul Județean se implică în creșterea siguranței pacienților din Spitalul clujean de Pneumoftiziologie.

 

 


 

Reunit în ședință ordinară, Consiliul Județean Cluj a aprobat joi, 30 septembrie, proiectul „Creșterea siguranței pacienților Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello din Cluj-Napoca”, indicatorii tehnico-economici precum și parteneriatul dintre județul Cluj și unitatea sanitară vizată de această investiție.


 

Scopul proiectului este de a crește siguranța persoanelor internate în Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, instituție medicală subordonată forului administrativ județean, prin extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului.


„Suntem mai mult decât receptivi la necesitățile instituțiilor spitalicești, pentru a asigura climatul optim de realizare a actului medical. Investiția este extrem de importantă deoarece contribuie la protejarea vieții și a sănătății pacienților. Infrastructura medicală trebuie să facă față tuturor provocărilor, mai ales în contextul pandemic actual”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

Operațiunile pe care le presupune investiția constau în realizarea unei noi infrastructuri electrice pentru corpurile C1 și C2 ale spitalului, a unei infrastructuri de ventilare și tratare a aerului nouă pentru etajul 1 al pavilionului II al corpului C2, precum și a unei noi infrastructuri de fluide medicale, la subsolul, parterul și etajul corpului C2.


În valoare totală de 11.242.872 de lei, proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter