Sănătate

Tineri cu insuficiență renală, în tabără în Grecia. Ungureanu: „E gura lor de aer proaspăt. 8 tineri au murit în pandemie”

50 de tineri și copii cu insuficiență renală au plecat într-o tabără de tratament în Grecia, cu o asociația clujeană a lui Emanuel Ungureanu. 8 tineri pe care asociația îi ajuta au murit din cauza pandemiei.

 

Vineri, 3 septembrie, începe tabăra de tratament pentru copii și tineri cu insuficiență renală cronică, ce sunt dependenți de hemodializă sau transplant renal. 


 

Pe lângă faptul că aceștia vor primi tratamente și îngrijiri de specialitate, tabăra va fi ca „o gura ăde aer proaspăt” pentru ei, după ce au adunat multă suferință de-a lungul pandemiei și nu numai.


„Astăzi începe tabăra de tratament pentru familia mea extinsă - Asociatia pentru Solidaritate si Empatie Delia Gradinaru. 50 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică dependenți de hemodializă sau transplant renal se vor bucura de câteva zile de bucurie și relaxare în Creta. Tabăra începe astăzi în Centrul de Hemodializă Mesogeios din Heraklion. Voi transmite live diseară imagini, începând cu ora 22.30, cu primele ședințe de dializă de care depinde viața acestor luptători extraordinari.

De la începutul pandemiei, 8 tineri din Asociația mea au murit din cauza pandemiei, unii dintre ei de Covid-19, alții pentru că nu au fost tratați la timp în spitalele închise nepermis pentru pacienții cronici. Nu am cuvinte să descriu în acest context de boală și stres cât de mult înseamnă pentru acești copii și tineri să se bucure de câteva clipe de soare și relaxare, gura lor de aer proaspăt”, a explicat Emanuel Ungureanu.


CITEȘTE ȘI: 

Tineri dependenți de dializă, în tabără în Sicilia. La tratament, dar și la mare! Emanuel Ungureanu: „Am avut un an foarte greu. Trebuia să ieșim din perioada asta de chin și depresie” FOTO/VIDEO

 

abonare newsletter