Sănătate

Francezii „se bat” pe locurile la UMF Cluj. 11 candidați au concurat pe un loc la medicină dentară

S-a încheiat admiterea candidaților internaționali la UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj. Concurență de 11 candidați pe un loc la medicină dentară în limba franceză.

 

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca s-a înregistrat un nou record în ceea ce privește concurența pentru locurile destinate candidaților internaționali.


 

Anul acesta, 2296 de tineri au sperat că vor ocupa unul dintre cele 615 locuri oferite de universitate pentru programele de studiu în limbile franceză și engleză.


Cel mai mare număr de studenți străini

UMF „Iuliu Hațieganu” este universitatea cu cel mai mare număr de studenți străini din România, cu aproximativ 3000 de studenți, din 62 de țări, de pe 6 continente.

Cei aproape 2300 de candidați din acest an au provenit din 75 de țări, cei mai mulți venind din Franța, Germania, Maroc, Tunisia, Italia, Elveția, Israel. Aceștia au putut opta pentru trei programe de studiu, cu predare în limba engleză sau franceză: medicină, medicină dentară și farmacie.


La medicină, au fost disponibile 395 de locuri și au fost evaluate 1549 de dosare. Cea mai mare concurență s-a înregistrat la programul de studiu medicină în limba franceză, cu 6 candidați pe un loc. La medicină dentară, s-au înscris 636 de candidați pentru 100 de locuri, iar concurența cea mai mare a fost tot la linia de studiu cu predare în limba franceză, cu 11 candidați pe un loc. La Facultatea de Farmacie, au fost scoase la concurs 120 de locuri, la care s-au înscris 111 candidați. La această specializare, concurența a fost de 2 candidați pe un loc la linia de predare în limba franceză.

Evaluarea candidaţilor în vederea admiterii s-a desfășurat printr-un concurs de evaluare a performanţelor profesionale și a realizărilor personale, în conformitate cu datele conținute în dosarul personal de aplicație. La nivelul fiecărei facultăţi, comisia de admitere a evaluat candidații pe baza unor criterii de selecţie generale, la nivel de universitate şi specifice, pentru fiecare facultate în parte. La fel ca anul trecut, candidații s-au putut înscrie exclusiv online, pe o platformă dedicată.


Studenții străini, atrași la UMF Cluj

Au putut aplica cetăţenii statelor membre ale UE, ale SEE, ai Confederaţiei Elveţiene sau ai statelor terţe, care au absolvit un liceu acreditat în ţara de origine, a cărui diplomă să permită accesul la studii universitare în ţara respectivă şi să fie recunoscută de Ministerul Educaţiei și Cercetării din România. Competenţa lingvistică a candidaţilor a trebuit dovedită în mod obligatoriu prin existenţa unui certificat de competenţă lingvistică recunoscut internaţional.

„Candidații internaționali sunt atrași la UMF „Iuliu Hațieganu” de calitatea actului educațional, orientat către activitățile practice și învățământul la patul bolnavului, prin metode moderne precum „Problem-based learning” sau simularea medicală și având o curriculă dintre cele mai atractive. De asemenea, diplomele oferite de universitatea noastră sunt recunoscute la nivel internațional, iar astfel absolvenții noștri pot profesa oriunde în lume”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.


Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este singura instituție de învățământ medical din România care a primit acreditarea internațională pentru calitatea educației, în urma evaluării externe realizate de AMSE (Asociația Școlilor de Medicină Europene) și ASIIN (Agenția pentru Acreditarea Programelor de Studiu în Inginerie, Matematică și Științe Naturale), realizată după standardele WFME (World Federation of Medical Education). De asemenea, și obținerea diplomei de calitate „Label CIDMEF” oferită de Conferința Internațională a Decanilor Facultăților de Medicină Francofone a contribuit în mare măsură la creșterea numărului de studenți străini.

Începând din acest an, studenții francofoni sau cei de alte naționalități din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”, care sunt interesați să profeseze în Franța, au posibilitatea să acceseze platforma educațională digitală franceză SIDES NG, ce le permite să se pregătească pentru ECN (echivalentul examenului de rezidențiat în Franța).

CITEȘTE ȘI:

Sute de clujeni defavorizați, tratați GRATUIT de medici stomatologi cu suflet mare ai UMF

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter