Sănătate

FOTO. 22 de angajați lucrează la subsolul Spitalului Județean: „A fost renovat, fără autorizație ISU”

Un subsol de la Spitalul Județean Cluj, în care funcționează Serviciul de Anatomie Patologică, a fost reamenajat, dar fără autorizație ISU. În cazul unui incendiu, viața personalului medical e pusă în pericol.

 

 


Deputatul USR Emanuel Ungureanu a vizitat Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj unde Serviciul de Anatomie Patologică este amplasat la subsol. 

 


Nu de multă vreme au început lucrările de renovare în acest loc, din timpul mandatului fostului director al spitalului, Petru Șușcă

„Sunt la intrarea unui subsol, pe care l-am filmat de cel puțin patru ori în mandatul fostului manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, domnul Șușcă. El în cele din urmă după foarte multe insistențe s-a apucat să renoveze un loc unde nu ar fi trebuit niciodată să fie medici, asistenți, oameni. În subsolurile spitalelor care pot fi reamenajate ar trebui să fie doar spațiu de depozitare. Spațiul este renovat, dar există foarte multă umiditate pentru că este subsol”, a mărturisit Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook. 


Subsol în care sunt tratați pacienții, fără autorizație ISU 

Având în vedere că spațiul este aflat la subsolul spitalului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență nu poate acorda autorizație de incendiu, riscurile fiind ridicate.

Ungureanu a evidențiat faptul că într-un spital trebuie să existe ordine, displicină, igienă și respect, dar problema adevărată este că subsolul nu este potrivit pentru tratarea pacienților și ar trebui folosit doar ca spațiu de depozitare. 


„Intrăm într-un subsol, arată spațiul foarte bine, mai trebuie pus parchet și aduse anumite mese în spate, însă mesajul meu către noua conducere a Spitalului Județean este unul simplu: eu nu voi fi mai tolerant cu doamna Gherman, decât am fost cu domnul Șușca. Vreau să fie foarte clar: în spital trebuie să fie ordine, disciplină, igienă și respect pentru pacienți și personalul medical. De aceea spun că e o bilă neagră pentru conducerea nouă faptul că Serviciul de Anatomie Patologică care are 22 de angajați este încă în acest subsol, care a fost refăcut în urma insistențelor mele de către vechea conducere. Aici nu trebuie să fie oameni, aici trebuie să fie spațiu de depozitare.

Nu poți să lași niște oameni să locuiască într-un subsol. Nu e normal. La un incendiu, acești oameni vor fi incendiați ca șobolanii. ISU nu poate autoriza aici un loc unde să stea oameni. Deci, acest spațiu a fost reamenajat fără autorizație de la ISU. Repet, este bine că a fost renovat, însă aici trebuie să fie spațiu de depozitare”, a explicat Emanuel Ungureanu. 


Doar șase spitale din Cluj au autorizație de incendiu

Doar șase spitale din județul Cluj au autorizație de incendiu, în timp ce 21 de secții ATI nu dețin autorizație și o tragedie poate avea loc în orice clipă.

În tot județul Cluj au primit autorizație de incendiu doar acele șase spitale care funcționează în 12 clădiri diferite:

- Spitalul Clinic Județean Clădire Chirurgie 1 Cluj-Napoca
- Spitalul Clinic Județean Clădire Diabet Cluj-Napoca
- Spitalul Clinic Județean Ortopedie 2 Cluj-Napoca
- Spitalul Clinic Județean Clădire lmogen Cluj-Napoca
- Spitalul Clinic Județean Pavilion 2 Psihiatrie 1 Cluj-Napoca
- Spitalul Clinic Județean Pavilion 4 Psihiatrie 1 Si 2 Cluj-Napoca
- Spitalul Clinic De Urgenta Pentru Copii Secția Distrofici Cluj-Napoca
- Spitalul Clinic De Urgenta Pentru Copii Secția Prematuri Cluj-Napoca
- Spitalul Clinic De Pneumofiziologie “Leon Daniello” Cluj-Napoca
- Spitalul De Boli Psihice Cronice Borșa
- Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca
- Institutul Oncologic Cluj-Napoca

La cele de mai sus se adaugă 12 unități spitalicești care funcționează legal, fără necesitatea de a obține autorizația pentru securitate la incendiu.

CITEȘTE ȘI:

Spital în pod, în Centrul Clujului! Nu are autorizație de construcție și nici pentru securitate la incendiu. VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter