Sănătate

Eroi în halate albe! 600 de voluntari UMF Cluj, trup și suflet timp de trei zile și trei nopți la Maratonul Vaccinării. FOTO

600 de cadre didactice, medici, asistenți, rezidenți și studenți ai UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca au fost voluntari trei zile și trei nopți la Maratonul Vaccinări de la Sala Polivalentă.

 

 


La Maratonul Vaccinării din Cluj-Napoca au participat 600 de voluntari cu inimă mare - cadre didactice medici, medici de familie, asistenți, rezidenți și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. 

 


Cei aproximativ 600 de voluntari au vaccinat 3.900 de oameni anti-COVID-19, în timpul lor liber, din dorința de a da o mână de ajutor în lupta cu pandemia. 

„Despre voluntari s-a spus că ei nu au neapărat mai mult timp liber la dispoziție, ci pur și simplu au o inimă mare și dorința de a ajuta. În contextul în care perioada 10-16 mai a fost desemnată ca fiind Săptămâna Națională a Voluntariatului, dorim să le mulțumim voluntarilor care ne-au făcut munca mai ușoară”, a transmis SCJU. 


Maratonul Vaccinării, organizat de UMF, a dus Clujul mai aproape de normalitate

Maratonul Vaccinării, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, a dus municipiul Cluj-Napoca mai aproape de normalitate prin fiecare persoană vaccinată la acest eveniment. 

Procesul de vaccinare anti-COVID-19 la Sala Polivalentă a decurs cu succes, fără incidente deosebite și fără reacții adverse severe:


„Considerăm acest maraton un succes și le mulțumim și pe această cale tuturor celor care au venit în acest weekend să se vaccineze la centrul de vaccinare organizat de universitatea noastră. Procesul de vaccinare a decurs așa cum ne așteptam și fără incidente. Țin să menționez că, la așa un număr mare de persoane vaccinate, nu s-au înregistrat reacții adverse severe. Fiecare pacient vaccinat reprezintă un succes împotriva pandemiei și ne bucurăm că oamenii au înțeles că vaccinarea este cea mai sigură și simplă cale prin care putem învinge această boală. În numele Universității de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca, le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest eveniment, care ne-a adus satisfacția că, împreună, am mai făcut un pas spre întoarcerea la normalitate”, transmite prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Atât tineri, cât și seniori, vaccinați la Maraton. Subprefect: „O activitate de mare succes”

La Maratonul Vaccinării s-au imunizat de la tineri de 16 ani și până la seniori, cea mai în vârstă persoană vaccinată având vârsta de 97 de ani. 


Pe lângă aceștia, foarte mulți cetățeni străini, din Europa sau state precum Marea Britanie, Vietnam, Indonezia, Sri Lanka, Maroc, Tunisia, au profitat de avantajul că se pot vaccina la noi în țară și au venit la Maratonul Vaccinării de la Cluj-Napoca.

„A fost o activitate extraordinar de bine pusă la punct, din toate punctele de vedere. Ne-a adus 3.900 de persoane vaccinate în Cluj, ceea ce este extraordinar. Nu au fost probleme speciale, totul a mers corespunzător. Au fost de la cele mai tinere persoane, până la cele mai în vârstă. Cel mai în vârstă participat a avut 97 de ani, parcă. Nu au fost probleme deosebite, nu au existat reacții adverse, decât cele locale sau ușoare, pe care le știm. Deci totul a mers foarte bine și mă bucur că a fost o activitate plăcută și de mare succes”, a adăugat subprefectul. 

La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate 20 de cabinete de vaccinare, ce au asigurat un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit să se vaccineze fără programare, doar cu cartea de identitate sau pașaportul. Toate persoanele care s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj! au fost programate la rapel, care se va desfășura la aceeași locație, în perioada 4-7 iunie.

CITEȘTE ȘI:

Un maraton de vaccinare anti-COVID va avea loc la Chinteni. Subprefect: „Cererea e mare acolo”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter