Sănătate

Vaccinarea anti-COVID a copiilor, posibilă în curând? Expert UBB: „Rezultatele sunt impresionante!”

Conform profesorului de sănătate publică de la UBB, Răzvan Cherecheș, vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 s-ar putea întâmpla în curând, eficacitatea acestuia fiind uimitoare.

 

 


Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la UBB, cunoscut pe rețelele de socializare și ca „Profu de sănătate”, susține că în viitorul apropiat și copiii se vor putea vaccina împotriva COVID-19. 

„Pfizer tocmai a anunțat rezultatele trialului de fază trei desfășurat pe adolescenți cu vârsta între 12-15 ani, iar rezultatele sunt impresionante. Eficacitatea este de 100%, iar efectele adverse sunt similare cu efectele adverse ale adulților. Cel mai probabil că pe parcursul lunii viitoare Pfizer va depune documentația la Aganția Europeană a Medicamentului, iar în cazul în care este autorizată, adolescenții peste 15 ani vor putea începe să fie vaccinați cu vaccinul Pfizer”, potrivit lui Cherecheș.


De asemenea, Pfizer a anunțat că a început trialul de fază 3 pe trei grupe de vârstă 6 luni-2 ani, 2 ani-5 ani și 5 ani-11 ani. 

„În câteva luni vom afla și rezultatele acestor studii, iar în cazul în care rezultatele sunt pozitive și aceste vaccinuri sunt autorizate vor putea să fie vaccinați și copiii începând de la vârsta de șase luni în sus”, a explicat expertul UBB, Răzvan Cherecheș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter