Sănătate

Se organizează un maraton de vaccinare anti-COVID la Cluj! Autoritățile vor să accelereze campania de vaccinare

Se va organiza un centru de vaccinare anti-COVID în Cluj-Napoca, în weekend-ul 14-16 mai. Autoritățile au anunțat că doresc să accelereze campania de vaccinare în țară.

 

 


Campania de vaccinare anti-COVID în România este accelerată. Autoritățile au anunțat că deja se vor organiza maratoane de vaccinare în mai multe orașe din țară, printre care și în Cluj-Napoca.

 


După maratonul de vaccinare de la Timișoara, care a fost un real succes, autoritățile au decis să organizeze alte 4 maratoane de vaccinare în orașele mari din România. Primul va fi organizat în București, în weekend-ul 7-9 mai, iar următoarele trei maratoane vor avea loc în perioada 14-16 mai în Cluj-Napoca, Iași și Tâtgul Mureș.

Peste 350 de clujeni vaccinați în centrul drive-thru

Ieri, 26 aprilie  s-a deschis și centrul de vaccinare drive-thru în Cluj-Napoca, unde au fost imunizați peste 350 de clujeni direct în mașină. Oamenii s-au înghesuit de la primele ore ale zilei, dovadă că interesul clujenilor de a se vaccina este unul foarte mare.


În acest moment, Cluj-Napoca este printre primele orașe din țară care are o bună parte din populație vaccinată, iar premierul Flroin Cîțu a spus că este foarte posibil ca municipiul Cluj-Napoca să fie printre primele orașe din țară care își va redeschide economia.

În weekend-uri se vor organiza centre de vaccinare drive-thru și a maratoanelor pentru vaccinare, iar din 6 mai va începe și vaccinare în cabinetele medicilor de familie, a anunțat ieri, 26 aprilie, Flroin Cîțu.


„Am discutat astăzi cu reprezentanții autorităților locale mai multe soluții care să faciliteze accesul oamenilor la vaccin. Avem în vedere organizarea, în weekend-uri a centrelor de vaccinare drive through și a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. În prezent, peste 3.000 de medici de familie și-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca și alții să se alăture acestui efort comun.

Vom merge mai departe în ceea ce privește amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaților și a familiilor acestora”, a spus premierul Flroin Cîțu.


În zonele rurale se vor organiza centre de vaccinare mobilă, iar din 4 mai se va face imunizarea cu noul vaccin Johnson & Johnson.

„Pentru comunitățile rurale sau mai greu accesibile, dar și unde nu sunt amenajate centre de vaccinare, vom susține activitatea centrelor mobile, o soluție eficientă având în vedere că începând cu 4 mai se va putea face imunizarea cu doză unică din serul produs de compania Johnson & Johnson”, a adăugat premierul.

CITEȘTE ȘI:

Peste 350 de clujeni vaccinați la centrul de vaccinare drive-thru, în prima zi

Ultimele Stiri
abonare newsletter