Actualitate

Peste 350 de clujeni vaccinați la centrul de vaccinare drive-thru, în prima zi

Prefectul de Cluj a anunțat care au fost statisticile clujenilor vaccinați ieri, la centrul drive-thru de la Sala Sporturilor.

 

 


Luni, 26.04.2021, s-a dat startul vaccinării anti-COVID la primul centrul drive-thru din Cluj-Napoca. Zeci de clujeni au așteptat să se vaccineze, într-o coadă kilometrică ce se întindea inclusiv peste podul Garibaldi din Grigorescu.

Numărul persoanelor vaccinate în prima zi

Prefectul Clujului, Tasnádi Szilárd, a anunțat astăzi cifrele înregistrate ieri în ce privește persoanele vaccinate la centrul drive-thru, situat la Sala Sporturilor din Cluj.


„A fost înregistrat un număr de 354 de persoane vaccinate la centrul drive-thru, în intervalul orar de 7 ore.”

Soluții și idealuri privind centrul drive thru și aglomerația

Prefectul Tasnádi Szilárd a recunoscut că, fiind prima zi, clujenii s-au „bucurat” de o „aglomerație maximă” în zona respectivă. Un mod prin care aglomerația ar putea fi evitată este ca persoanele care doresc să se vaccineze să vină de acasă cu formularul de triaj completat.


Prefectul a explicat că dacă la centrul drive thru s-ar vaccina o medie de 4 persoane în timp de 5 minute, personalul medical ar imuniza 1.000 de clujeni pe zi.

„Primul centru de vaccinare drive-thru, al doilea centru din țară. Este prima zi în care ne putem bucura de o aglomerație la maxim în zonă. Avem speranțe mari, desigur. (...) Dacă vom avea un real succes, cu siguranță vom solicita deschiderea unui nou centru drive-thru. (...) Solicitări există, dar depinde și de numărul de persoane care se află în mașină, pot fi 2, 3 sau 4 persoane, depinde dacă vin cu formularul de triaj completat gata de acasă. Atunci nu se mai pierde timpul, dar dacă s-ar vaccina în medie 4 persoane la fiecare 5 minute am putea discuta de peste 1.000 de persoane pe zi, zic eu”, a declarat Tasnádi Szilárd, la deschiderea de luni a centrului drive thru.


CITEȘTE ȘI: FOTO. Clujenii se înghesuie la centrul de vaccinare drive-thru. Coada de mașini începe de la Podul Garibaldi

Ultimele Stiri
abonare newsletter