Sănătate

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: „Mai sunt șase paturi libere la Terapie Intensivă în toată țara”

România mai are, în prezent, şase paturi libere la Terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19, a declarat, duminică, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

 

 


Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat că în spitalele COVID din țară, pe secțiile de Terapie Intensivă, mai există în total șase paturi libere.

 


„Am spus-o de multe ori că situaţia nu este una uşoară. Am folosit de mai multe ori cuvântul critic. De trei luni de zile încercăm să căutăm soluţii. Am făcut reorganizarea spitalelor COVID-19 prin Ordinul de ministru 555, aşa încât pacienţii să aibă acces la servicii de îngrijire corespunzătoare. Nu vorbesc doar de pacienţii COVID-19, ci de toţi pacienţii. (...) În toată ţara, în acest moment, mai sunt şase paturi la Terapie intensivă, şase paturi libere”, a spus Voiculescu într-o declaraţie de presă.

Potrivit acestuia, în prezent, în spitalele din România sunt internaţi cu COVID-19 un număr de 11.875 de adulţi şi 94 de copii.


„1.513 pacienţi adulţi sunt la secţiile de Terapie intensivă. 16 pacienţi copii sunt la Terapie intensivă în ţară, din care 4 sunt intubaţi în acest moment”, a adăugat Vlad Voiculescu.

SITUAȚIE CRITICĂ și la Cluj! Prefectul vrea ca spitalul Polaris și sala Polivalentă să fie din nou implicate în lupta cu COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter