Sănătate

SITUAȚIE CRITICĂ la Cluj! Prefectul vrea ca spitalul Polaris și sala Polivalentă să fie din nou implicate în lupta cu COVID-19

Valul trei al pandemiei de COVID-19 a lovit dur Clujul, iar toate spitalele sunt pline de pacienți.

 

Szilard Tasnadi, prefectul Clujului, a vorbit la o emisiune despre posibilitatea că Spitalul Polaris să îngrijească din nou bolnavi de COVID-19, iar Sala Polivalentă să fie și ea pregătită pentru a îngriji bolnavi cu forme medii.


„Nu mai sunt locuri libere. Am dori să avem o colaborare cu Polaris. Am vrea să eliberăm câteva spitale de stat prin transferarea unor bolnavi non-COVID spre Polaris. Sunt mulți pacienți post-COVID-19 care se află la recuperare și pe care i-am transfera la Polaris, astfel încât să avem mai multe paturi dedicate bolnavilor de COVID disponibile la stat.”, a declarat prefectul la un post de televiziune.

Spitalul Polaris ar elibera presiunea din spitalele de stat

Situația la Cluj este una critică, iar marile spitale sunt pline și au acceptat inclusiv pacienți pentru numărul maxim posibil dedicat bolnavilor de COVID-19.


„Situația este critică, dar cred că în câteva zile vom avea o formă de deocntare pentru Spitalul Polaris. Domnul Moisescu, șeful DSP Cluj, și cu doamna președinte de la Casa Județeteană de Asigurări Cluj au avut deja mai multe întâlniri. Eu voi merge la Spitalul Clinic Județean luni ca să discut cu doamna manager Gherman pentru a căuta și alte soluții”, a mai adăugat prefectul.

Sala Polivalentă, din nou spital COVID-19

Prefectul Tasnadi a declarat că în această perioadă se discută și posibilitatea de a transforma Sala Polivalent în spital COVID-19: „Analizăm posibilitatea prin care să transformăm Sala Polivalentă în spital COVID-19, dar pentru că nu are dotări, acolo vom putea trata cel mult bolnavi cu forme medii ale bolii”, a afirmat Szilard Tasnadi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter