Sănătate

Echipamente medicale ultramoderne de peste 7.000.000 de lei pentru Spitalul de Copii din Cluj

Peste 200 de echipamente medicale ultramoderne vor intra în dotarea Spitalului Clinic de Urgență pentru copii din Cluj-Napoca. Aparaturile medicale au costat peste 7.000.000 de lei.

 

 


Peste 200 de echipamente medicale ultramoderne vor intra în dotarea Spitalului Clinic de Urgență pentru copii Cluj-Napoca. Valoarea aparaturilor este de peste 7.000.000 de lei, fiind cumpărate cu ajutorul fondurilor europene de către Consiliul Județean Cluj.

 


Astfel, Consiliul Județean Cluj a încheiat miercuri, contractele pentru achiziționarea a 223 de noi echipamente medicale de ultimă generație. Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din Spitalul de Copii, în contextul pandemiei COVID-19, inclusiv pentru tratamentul, monitorizarea și îngrijirea pacienților critici.

Echipamentele au costat peste 7.000.000 de lei

„Dincolo de fondurile europene consistente pe care am reușit să le atragem pentru Spitalul de Copii, cu adevărat impresionant este numărul dotărilor de ultimă generație ce vor contribui la îmbunătățirea stării de sănătate și la salvarea vieții micilor pacienți”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.


Valoarea celor 223 de echipamente și aparaturi medicale de înaltă tehnologie este de 7.885.179 de lei. Printre dotările care vor veni în sprijinul echipei medicale a spitalului, dar și a micilor pacienți, se numără opt aparate de ventilație, un electroencefalograf computerizat portabil, două echipamente mobile digitale pentru radiologie, un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubații dificile și un aparat de ecografie cu sonde convexă, liniară, microconvexă și de cord, precum și modul Doppler, Power Doppler și Power Pulsat.

De asemenea, au mai fost achiziționate trei monitoare mobile pentru triajul pacienților, 31 de aparate pentru monitorizare hemodinamică, 15 sisteme complete otoscop/ oftalmoscop/ termometru/ tensiometru de perete, 10 nebulizatoare, 20 de perne antiescară, 60 de injectomate și 30 de infuzomate. Spitalul clujean de Copii se află în subordinea Consiliului Județean Cluj.


CITEȘTE ȘI

Echipamente medicale de peste 140.000 de lei pentru Spitalul CFR Cluj. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter