Sănătate

Copil operat de medicul de la Spitalul de Copii Cluj, rămas cu mâna strâmbă de 16 ani. „Ne-a făcut nota ca la restaurant”

Mărturii cutremurătoare ale unor părinți din Cluj-Napoca. Cei doi au vrut să reclame cererea de mită și răzbunarea medicului chirurg de la Spitalul de Copii din Cluj, dar au fost umiliți. Aceștia spun că după ce fiul său a fost operat de Ioan Dobrescu, medicul le-a spus că le-a făcut nota de plată „ca la restaurant”.

 

 


Medicul chirurg Ioan Dobrescu din Cluj-Napoca a fost condamnat la închisoare cu suspendare în anul 2016 pentru luare de mită. După o perioadă lungă de tăcere, acesta a reapărut în centrul atenției pentru că la începutul anului 2021 nu a oferit informații despre starea unui băiat pe care l-a operat, lucru care a complicat tratamentul, scrie libertatea.ro.

 


Faptul că Ioan Dobrescu „întârzia” tratamentul medical al pacienților săi, fără a da prea multe detalii părinților despre starea de sănătate a copiilor, indica faptul că trebui acordată o „atenție financiară”.

O altă familie a fost dispusă să vorbească despre experiența avută cu medicul Ioan Dobrescu de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca. Deși nu și-au dezvăluit identitatea, mărturiile date pentru libertatea.ro au fost cutremurătoare.


Doi părinți povestesc că în urmă cu 16 ani, copilul lor și-a fracturat „antebrațul drept cu deplasarea oaselor”. Aceștia au ajuns la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca unde i-au preluat chirurgul Dobrescu.

Medicul le-a spus părinților că nu poate interveni decât după câteva ore, fiindcă băiatul a mâncat recent, așa că acesta a așteptat alături de mama sa o pe bancă, afară, grav rănit. Doar la ora 22:00 au fost chemați înapoi pentru intervenția chirurgicală.


Mama băiatului a explicat cum chirurgul Ioan Dobrescu i-ar fi pus fiului său un leucoplast pe piept. Pe acesta ar fi scris numele său și al medicului care îl operează, adică al lui Ioan Dobrescu. Ceilalți doctori nu se puteau apropia de el. Ziua următoare a fost operat și i-a fost pusă tija, după care „nota de plată”.

„A venit la mine în salon, m-a mângâiat pe umăr și mi-a spus: «Poți merge să-ți vezi copilul la reanimare. Ți-am făcut nota de plată cu tot tacâmul. Cafea, șervețele, scobitori. Așa, ca la restaurant. Adică trebuie să-mi dai 3 milioane jumate». Asta în banii vechi de atunci”, a povestit mama băiatului pentru libertatea.ro.


După ce i-a povestit tatălui, acesta a mers la poliție, dar nu ar fi fost nimeni în secție. Ulterior, a mers direct la medicul chirurg care nu ar fi fost impresionat de acuzațiile sale.

Părinții au mai spus că în următoarele zile Dobrescu nu l-ar mai fi tratat pe copil, ci l-ar fi ignorat ca semn de protest pentru că nu a primit mita. Mâna copilului a r fi rămas vântă și umflată.

Mai mulți medici au confirmat că operația nu a fost făcută corect. Chiar și acum la 28 de ani, fiul acestora încă are probleme cu încheietura mâinii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter