Sănătate

EXCLUSIV. Peste 20.000 de doze de vaccin Pfizer nu au ajuns la Cluj

23.400 de doze de vaccin Pfizer BioNTech nu au ajuns la Cluj, deși luni 8 februarie, trebuiau să sosească. Care e motivul?

 

 


Cele peste 20.000 de doze de vaccin nu au ajuns în Budapesta unde au fost așteptate, ci au rămas în Leipzig, Germania.

 


Irina Munteanu, suprefect de Cluj, a explicat pentru monitorulcj.ro ce s-a întâmplat cu dozele de vaccin care trebuiau să ajungă astăzi, 8 februarie.

Din cauza condițiilor meteo din Germania, unde există căderi masive de zăpadă, dozele de vaccin nu au putut fi transportate cu zborul pregătit. Legat de centrele de vaccinare, acestea nu vor avea de suferit din cauza întârzierilor, având pregătite doze de vaccin pentru trei zile:


„Într-adevăr trebuia să aterizeze în țară doze de vaccin, însă din cauza condițiilor meteo precare din Germania, nu au putut decola/ateriza. În consecință, nu au ajuns la Cluj. Activitatea centrelor de vaccinare nu este afectată pentru că în această dimineață s-a asigurat necesarul pentru 3 zile. Și vor veni precizări cu privire la momentul în care vor decola și vor ateriza la Cluj”, a explicat Irina Munteanu, subprefect de Cluj.

Într-o versiune anterioară a acestui articol, era menționată eronat firma AstraZeneca, în fapt fiind vorba despre vaccinuri Pfizer BioNTech.

Ultimele Stiri
abonare newsletter