Sănătate

Ministrul Sănătății promite un spital regional la Cluj: „Spitalul Județean este o rușine pentru acest oraș”

Ministrul Sănătății a spus că până în 2024 se va construi un spital regional în Cluj. De asemenea, el a menționat că Spitalul Județean este o rușine, având în vedere pretențiile orașului.

 

 


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a spus că până în 2024 se vor face spitale regionale la Cluj, Craiova și Iași. De asemenea, el a spus că trebuie constuite spitale și la București, Timișoara și Brașov.



„Până în 2024 vom avea fundaţiile – pot să promit – cele trei spitale regionale, şi nu numai fundaţiile ci vor fi... La Craiova, la Iaşi şi la Cluj şi pe lângă asta trebuie să începem spitale în Bucureşti, trebuie să începem spitale la Timişoara, la Braşov, la Sibiu. Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine. Dacă vă uitaţi la un oraş precum Clujul, e o ruşine Spitalul Judeţean de acolo, Braşov – e criminal ce se întâmplă acolo. Deci lucrurile astea trebuie să funcţioneze”, a declarat ministrul Sănătăţii într-o emisiune televizată.


Vlad Voiculescu a precizat că în anul 2016 a lucrat la semnarea acordurilor cu Banca Europeană de Investiții pentru atragerea de fonduri în vederea pregătirii studiilor de fezabilitate.

„În momentul acesta avem studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale: Iaşi, Cluj şi Craiova. E un lucru care ar fi trebuit, conform contactului, să se întâmple până la sfârşitul anului 2017. Din păcate, ceea ce trebuia să se întâmple într-un an s-a întâmplat în patru ani. De asemenea, ministrul Tătaru a pornit la sfârşitul anului 2019 o licitaţie pentru proiectul tehnic din păcate, nu a fost finalizată şi asta este ceea ce trebuie să fac eu acum şi grăbesc lucrurile astea împreună cu echipa mea”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Într-o conferință de presă, Vlad Voiculescu a spus că se vor contrui spitale noi „Nu există soluţie magică pentru a transforma o clădire veche într-o clădire nouă. Este mult mai costisitor durează mai mult şi este mai prost. Avem nevoie de spitale noi”.


CITEȘTE ȘI:

Spital în pod, în Centrul Clujului! Nu are autorizație de construcție și nici pentru securitate la incendiu. VIDEO
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter