Sănătate

Peste 46.000 de radiografii, realizate la Spitalul de Urgență în 2020

Peste 46.000 de radiografii și 20.000 de investigații CT au fost efectuate de-a lungul anului 2020, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

 

 


Fiecare pacient internat la Spitalul Județean de Urgență beneficiază de cel puțin o investigație medicală, pe durata spitalizării, anunță instituția pe Facebook.

 


Investigațiile pot să fie diverse, de tipul CT, RNM, radiografie, ecografie și altele, iar rolul lor este unul vital:

„Rolul radiologiei în managementul modern al pacientului a devenit vital, întrucât, prin investigațiile radiologice și imagistice, se poate, după caz, stabili un diagnostic corect și precis sau se poate decide conduita terapeutică optimă”, au scris reprezentanții instituției.


Peste 20.000 de investigații CT în Laboratorul SCJU

În Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca au fost realizate peste 20.000 de investigații CT și peste 46.000 de radiografii, doar în anul 2020.

„Acestea, firește, efectuate în condițiile epidemiologice fără precedent ale pandemiei COVID-19. Colegii noștri radiologi s-au aflat în prima linie și au examinat, fără să ezite,  atât pacienți pozitivi COVID-19, cât și pacienți non-COVID-19. Laboratorul și-a reorganizat circuitele, astfel încât să poată oferi serviciile necesare tuturor pacienților”, scrie pe pagina instituției.


Echipa Laboratorului de Radiologie e formată din 26 de medici radiologi, 54 de tehnicieni de radiologie și asistenți medicali. Totodată, echipa e formată de un fizician, un inginer de sistem, trei registratori medicali și șase îngrijitoare.
 
 „Probabil dintre toate specialitățile medicale, radiologia s-a transformat cel mai mult în ultimii ani, oferind o paletă tot mai largă de aplicații – de la modalități de diagnostic la proceduri intervenționale. Cu toate acestea, echipa Laboratorului este pregătită de orice provocare, mai ales că medicii care o formează au pregătire complexă și diverse stagii de specializare finalizate în centre din Statele Unite sau Europa” a declarat Dr. Andrei Lebovici, medicul șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală.

CITEȘTE ȘI:


BREAKING NEWS. Două cazuri cu noua tulpină SARS-CoV-2 au fost depistate la Cluj!

 

Pandemia de COVID-19, o catastrofă? Rector UBB: „Tinerii probabil cred că lumea e un mic paradis. Alții au prins războaie”

 

abonare newsletter