Sănătate

24 de mii de clujeni s-au vaccinat împotriva COVID-19. Câți au avut reacții adverse?

24 de mii de clujeni s-au vaccinat împotriva COVID-19, în prima și a doua etapă. Câte reacții adverse au fost semnalate?

 

 


În prima etapă au fost vaccinați 17.434 clujeni, iar în cea de-a doua 6.406. Totalul de persoane vaccinate la Cluj este de 23.840. În ultimele 24 de ore, 552 de persoane au primit a doua doză, iar 1.338 au primit prima doză în Cluj.

 


Până acum, 124 de reacții adverse ușoare și locale au fost semnalate, dintre care 4 în ultimele 24 de ore.

O singură persoană a semnalat reacții adverse grave, o femeie de 55 de ani din Gherla.


A fost transportată la spital după ce s-a vaccinat

O femeie de aproximativ 55 de ani, care lucrează la Căminul de Persoane Vârstnice, a fost transportată la spital, deoarece nu s-a simțit bine după administrarea dozei de vaccin. Potrivit managerului spitalului, Mihaela Șomlea, femeia nu a suferit un șoc anafilactic, ea fiind conștinetă și a putut vorbi fără probleme.

Subprefectul Clujului Irina Munteanu a spus că femia a prezentat o stare de lipotimie cu valori crescute ale glicemiei. „A venit ambulanța și a transportat-o la Spitalul Gherla, unde a fost internată cu stare post vaccinare anti Covid. Acum e stabilă, sub observație, nici vorbă de șoc anafilactic”, a spus subprefectul Clujului Irina Muneanu, pe 20 ianuarie, când a avut loc incidentul.


O femeie din Bacău A MURIT după vaccinare

O femeie din Bacău a murit după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19, vineri, 22 ianuarie. Femeia avea mai multe boli.

„Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice. Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze. Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a aceluiaşi spital, unde a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare", precizează CNCAV.


Conform sursei citate, informaţiile „sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidențe”.

CITEȘTE ȘI:

Localități din Cluj în care numărul de cazuri A EXPLODAT! Riscuri MARI de îmbolnăvire

 

Deținuții din penitenciare vor fi vaccinați înaintea populației generale

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter