Sănătate

Deținuții din penitenciare vor fi vaccinați înaintea populației generale

Deținuții din penitenciare vor fi vaccinați înaintea populației generale, în primul val din etapa a treia de vaccinare anti-COVID-19. Odată cu ei vor fi vaccinați și angajații HoReCa.

 

 


Angajații HoReCa (din hoteluri și restaurante) vor fi vaccinați în primul val al etapei a treia a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, alături de angajații salonelor de înfrumusețare, din bănci și cei din industria spectacolelor.

 


 

Odată cu ei vor fi vaccinați și deținuții din penitenciarele din țară, privați de libertate, potrivit unei hotărâri de Guvern publicată în Monitorul Oficial.


Potrivit documentului, următoarele persoane vor fi vaccinate în etapa 3:

A. Persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unor unități, operatori economici cu risc ridicat de infectare al personalului propriu și al persoanelor deservite, din următoarele domenii de activitate:

i) lucrătorii din Industria extractivă,
ii) lucrătorii din Industria prelucrătoare
iii) lucrătorii din Hoteluri și restaurante
iv) lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare
v) lucrătorii din domeniul spectacole, activitati culturale și recreative.
vi) lucrătorii din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor, cu precădere a celor care au contacte directe cu publicul și a celor care prestează servicii esențiale de plăți, administrare cont și investiții și operează infrastructuri critice naționale, precum și personalul critic de suport al acestora;
vii) persoanele cazate în centrele regionale de proceduri și cazare ale solicitanților de azil aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări".
viii) persoanele cazate în centrele pentru cazarea străinilor luați în custodie pubIică aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări";
ix) persoane private de libertate;
x) persoane care asigură infrastructura de comunicații;
xi) lucrătorii din domeniul muzeal și al colecțiilor publice;
xii) lucrătorii din biblioteci.


B. populaţia adultă, alte categorii decât cele prevăzute la punctele 1 și 2 de la litera C;
C. populaţia pediatrică, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani.

CITEȘTE ȘI:


Programări online pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Cum te poți programa?

 

Se schimbă ordinea la vaccinarea anti-COVID19. Angajații Parlamentului, în etapa a 2-a, HoReCa mai așteaptă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter