Sănătate

O femeie din Bacău A MURIT după vaccinare. Avea mai multe boli

O femeie din Bacău a murit după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19, vineri, 22 ianuarie. Femeia avea mai multe boli.

 

 


Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat decesul unei femei în vârstă de 73 de ani, care avea multiple boli cronice.

 


Incidentul s-a întâmplat în jurul orei 19:00.

"Astăzi, în jurul orei 19,00, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice. Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze. Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a aceluiaşi spital, unde a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare", precizează CNCAV.

Conform sursei citate, "informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente".

"Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca "evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia". La acest moment, cazul se află în observaţia DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei", subliniază CNCAV, conform Agerpres.


CITEȘTE ȘI:

Cel mai curajos din Gherla: s-a VACCINAT la 105 ani! A avut emoții, dar nu a simțit nimic.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter