Sănătate

Cine este noul manager interimar al Spitalului Județean Cluj?

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca are un nou manager interimar – Prof. Dr. Claudia Gherman.

 

 


Prof. Dr. Claudia Gherman a fost numită, prin ordin al Ministerului Sănătății, manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență  (SCJU) Cluj, începând cu data de 07.01.2021.

 


Prof. Dr. Claudia Gherman este medic primar cu triplă specialitate: chirurgie generală, chirurgie vasculară și chirurgie plastică. Din 2017 până în prezent a fost medic șef al Secției Clinice Chirurgie Generală II. În paralel, desfășoară activitate didactică și de cercetare, fiind, începând cu octombrie 2020, profesor în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”, Disciplina Abilități - Științe umaniste.

 


Prof. Dr. Claudia Gherman are numeroase articole și cărți publicate, fiind membru al comisiilor profesionale de specialitate și director al Centrului de Aptitudini Practice și Simulare în Medicină. Gherman preia conducerea spitalului, având ca priorități de management optimizarea activității medicale în contextul COVID-19, continuarea proiectelor de modernizare, dezvoltarea cercetării și implementarea proiectelor de inovare în domeniul medical.

„Spitalul trece printr-o perioadă extrem de dificilă, ținând seama de pandemia COVID-19. Tocmai de aceea, mă îndrept cu mulțumiri către echipa managerială anterioară, pentru efortul imens depus în aceste luni ale pandemiei, pentru a menține în siguranță deopotrivă pacienții și angajații spitalului. Sunt pe deplin încrezătoare că prin muncă în echipă, respect și grijă pentru oameni putem depăși orice criză”, a declarat Claudia Gherman la preluarea mandatului.


Claudia Gherman a mai avut funcția de manager interimar al SCJU în 2013, iar între anii 2012-2013 a ocupat funcția de director medical al spitalului.

CITEȘTE ȘI


Adela Golea a demisionat din funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca

 

abonare newsletter