Sănătate

Peste 80 de cadre medicale de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca s-au vaccinat anti-COVID. Nu au fost raportate reacții adverse

Spitalul Militar din Cluj-Napoca a început prima etapă de vaccinare ieri, pe 4 ianuarie. Până în acest moment au fost vaccinate 85 de cadre medicale. Niciun om vaccinat nu a avut reacții adverse.

 

 


 

Centrul de vaccinare organizat la sediul spitalului și-a început activitatea ieri, 4 ianuarie, prin vaccinarea unui număr de 85 de cadre medicale din spital. Centrul va funcționa zilnic, în intervalul orar 08.00-20.00.


 

„Primele persoane vaccinate nu au raportat reacții adverse. Activitatea va continua și în zilele următoare, conform planificării în sistemul electronic. Estimăm că în patru zile va fi vaccinat întreg personalul care și-a dat acordul.


Este un act de responsabilitate care asigură protejarea personalului medical și capacitatea acestuia de a continua acordarea asistenței medicale pacienților COVID dar și a celor neinfectați în condiții de siguranță”, au transmis reprezentanții spitalului.

În data de 29 decembrie 2020 Centrul Regional de Depozitare a Vaccinului anti-COVID organizat în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgența „Dr. Constantin Papilian" Cluj-Napoca a primit cele 29.250 de doze de vaccin anti-COVID.  Până la această dată au fost distribuite 7.935 de doze către Direcțiile de Sănătate Publică din patru județe arondate. Activitățile vor continua în perioada următoare cu distribuția către centrele de vaccinare din cele șase județe arondate, în funcție de necesitățile acestora.


CITEȘTE ȘI:

Clujul va demara propria campanie de promovare a vaccinării anti-COVID, cu vedete locale

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter