Sănătate

Emil Boc se va vaccina anti-COVID-19 la sfârștiul lunii ianuarie 2021: „Mă voi înscrie imediat pe listă și sper să o facă și clujenii”

Emil Boc a anunțat se va vaccina împotriva COVID-19 pe la sfârșitul lunii ianuarie, în anul 2021. Edilul îi încurajează și pe clujeni să facă același lucru pentru a reveni cât mai repede la o „stare de normalitate”.

 

 


Primarul municpiului Cluj-Napoca a vorbit la radio despre situația în care se află Clujul privind pregătirile pentru vaccinarea anti-COVID-19, dar și despre ce crede că ar trebui să se întâmple cu unitățile de învățământ.

 


Centrele de vaccinare sunt pregătite, iar de la începutul lunii ianuarie va începe prima etapă de vaccinare, a medicilor, după care vor urma persoanele vulnerabile, iar ulterior funcționarii publici din Cluj.

„Vaccinul a sosit, centrele de vaccinare din Cluj sunt pregătite, din ianuarie se începe cu prima categorie a personalului medical. După aceea vor fi vaccinate persoanele vulnerabile, cele care sunt în vârstă, ulterior intră funcționarii care au contact direct cu cetățenii, inclusiv administrația publică locală. Acolo vom intra și noi. Probabil vom ajunge undeva pe la sfârșitul lunii ianuarie să intrăm și noi în această categorie prioritară”, a declarat Boc.


Primarul a spus că se va vaccina cam pe la sfârșitul lunii ianuarie, când se va putea înscrie pe listă, și le recomandă și clujenilor să faca acest lucru, vaccinul fiind „cheia spre revenirea la normalitate”:

„Categoric da, mă voi vaccina, cam pe la sfârșitul lunii ianuarie când îmi va veni rândul. Când se va deschide această categorie, mă voi înscrie imediat pe listă și mă voi vaccina. Sper să o facă cât mai mulți clujeni. Așa cum se știe, vaccinarea este voluntară, nu este obligatorie, dar va fi cheia pentru a reveni spre normalitate. Cu cât vom aveam mai multe persoane vaccinate, cu atât vom reveni mai repede la o stare de normalitate apropiată de cea pe care am avut-o. Oricum va mai dura până vom reveni la ce a fost, dar pentru a reveni la lucrurile cu care eram familiarizați înainte va trebui să facem acest vaccin”, a adăugat Emil Boc.


Boc susține redeschiderea școlilor cu elevii în bănci

Întrebat despre situația școlilor din Cluj, edilul a răspuns că această decizie nu stă în mâinile sale. Deschiderea școlilor va fi stabilită la nivel național. Totuși, Boc a spus că susține deschiderea școlilor și consideră că ar trebui să se aplice scenariul verde, școala cu copiii în bănci, la ciclul primar, în zonele rurale:

„Noi putem să discutăm doar despre creșe pe care nu le-am închis. Acolo a ținut doar de Primărie, cu privire la politica ce vizează creșele. Am vrut să fie deschise tocmai ca să ajutăm părinții. În privința deschiderii școlilor, decizia aparține Guvernului. Când veți auzi la televizor că s-a luat decizia la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență că se deschid școlile, atunci se vor deschide. Acum nici dacă o să coborâm sub 3 la mie nu le putem deschide pentru că este decizie națională. În situația respectivă putem deschide doar restaurantele în interior, la capacitate de 30% și terasele în exterior. Personal, eu sunt un susținător al deschiderii școlilor începând cu ciclul primar, zonele de sate sau comune unde nu există un pericol atât de mare și continuând după aceea, evident, cu ciclul gimnazial. Acolo mă situez și sper ca această decizie să fie luată de Guvern cât mai repede cu putință.”


CITEȘTE ȘI:

Unde și cum își va petrece Emil Boc noaptea de Revelion? „Le-am spus să nu conteze pe mine anul acesta”

 

La Cluj-Napoca NU va avea loc spectacolul de artificii de Anul Nou, dar petardele continuă să-i irite pe clujeni

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter