Sănătate

S-a lansat platforma online unde poți raporta reacțiile adverse ale vaccinului anti-COVID

S-a realizat platforma online de reportarea reacțiilor adverse în urma vaccinării anti-COVID. Oamenii care deja s-au vaccinat și au întâlnit reacții adverse pot completa un formular online pentru a le raporta.

 

 


Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a pus la dispoziția pacienților si angajaților din domeniul medical noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate în urma vaccinării anti-Covid.

 


Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a realizat o platformă online unde pacienții și angajații din domeniul medical pot raporta reacțiile adverse în urma vaccinării anti-COVID-19.

Modalitatea de raportare poate fi făcută atât pe platforma online, cât și prin modalitățile clasice de raportare – completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență si Managementul Riscului.


Oamenii care s-au vaccinat și au reacții adverse suspecte le pot raporta pe site-ul anmo.ro, la secțiunea Vaccinarea COVID-19.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.


Vaccinarea anti-COVID-19 a început în România în a treia zi de Crăciun, 27 decembrie, în cele 10 spitale din România aflate în prima linie. Unul dintre spitale este cel din Cluj-Napoca, Spitalul de Boli Infecțioase, unde 500 de cadre medicale se vor vaccina. Momentan s-au vaccinat 90 de medici din cei 500 înscriși pe liste.

CITEȘTE ȘI:


A doua tranșă de vaccin anti-COVID19 întârzie. Când va ajunge la Cluj?

Prefect Cluj: „Vaccinarea este gratuită, sigură, voluntară și necondiționată”. Cum se fac programările?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter