Sănătate

Cum acționează noua tulpină COVID19 în organismul celor mici?

Specialiștii sunt tot mai îngrijorați cu privire la descoperirile legate de noua tulpină Covid19. Copiii sunt în pericol? Cum acționează acest virus?

 

 


Cu cât se descoperă mai multe informații referitoare la efectele produse de noua tulpină de coronavirus, cu atât specialiștii sunt și mai îngrijorați, transmițând avertismente către populație.

 


Copiii, predispuși la infectarea cu noua tulpină COVID19

Specialiștii britanici trag semnale de alermă în ceea ce privește ultimele informații apărute despre noua mutație a noului coronavirus. Potrivit cercetătorilor, această nouă utulpină, puternic transmisibilă, poate afecta copiii la fel de mult ca și adulții.

Dacă varianta inițială de Covid19 afecta într-un procent mic categoria  persoanelor cu vârste fragede, această nouă mutație are o răspândire largă.


„Avem un grad mare de certitudini că această variantă are un avantaj din punct de vedere al transmiterii față de alte variante ale virusului din Marea Britanie”, a declarat Peter Horby, profesor de boli infecțioase la Universitatea Oxford.

De aceeași părere este și Neil ferguson, profesor și epidemiolog la Coleiul Imperial din Londra. Acesta a afirmat că ultimele indicii demonstrează că această tulpină ar afecta într-un procent mai mare copiii.


„Există indicii că are o înclinație mai mare în a infecta copiii. Încă nu am stabilit nicio cauză a acestui fapt, dar îl putem vedea în datele actuale. Vom avea nevoie de și mai multe date pentru a vedea cum se va comporta în continuare”, a afirmat acesta.

Copiii sunt predispuși în egală măsură cu adulții

Potrivit cercetătorilor britanici, noua tulpină de Covid19 ar fi cu până la 70% mai contagioasă, lucru care a determinat mai multe țări să-și închidă granițele cu Marea Britanie.


În privința tulpinei SARS-CoV-2, diferiți medici au confirmat că nu reprezintă un mare pericol pentru copii, rata de infectare fiind mult mai mică decât în rândul adulților.

Din păcate, situația pare să nu fie similară și în cazul noii mutației Covid-19, care ar afecta un procent mai mare de copii, poate egal cu cel al adulților.

Wendy Barclay, profesor și specialist în virusologie la Colegiul Imperial, a dezvălui că printre ultimele ipoteze privind noile mutații există unele potrivit cărora Sars-Cov-2 intră în celulele umane, rezultând că și ”copiii sunt, poate, la fel de sensibili la virus ca adulții. De aceea, ținând cont de tiparele manifestate, este de așteptat ca mai mulți copii să fie infectați”, a declarat Barclay, potrivit hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI:

Primele doze de vaccin anti-COVID ajung în țară de Crăciun

 

 

Noua tulpină de coronavirus. Arafat: „Poate crește brusc numărul de cazuri”

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter