Sănătate

Primele doze de vaccin anti-COVID ajung în țară de Crăciun

Guvernul a anunțat faptul că primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România pe data de 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun.

 

 


Prima tranșă de vaccinuri anti-COVID va ajunge în România în data de 26 decembrie, a anunțat Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid19 al Guvernului României, într-un comunicat.

 


Autoritățile au îndemnat, de asemenea, la respectarea regulilor pe perioada sărbătorilor.

Crăciunul aduce vaccinul anti-COVID în România

„Astăzi, 22 decembrie, a avut loc întâlnirea CNCAV, prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie.


Au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers”, se arată în comunicat.

Românii trebuie să respecte regulile de sărbători

Premierul interimar a îndemnat la respectarea regulilor în continuare. În acest context, premierul a declarat că, pentru protejarea noastră, a tuturor, este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare și a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de experții în sănătate publică, deoarece „infectarea cu virusul SARS-CoV-2 nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou.”


CITEȘTE ȘI:

Vaccinul Pfizer-BioNTech a fost autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului

 


 

 

Cherecheș, despre tulpina virusului COVID-19: „Nu ne dăm seama dacă a apărut și la noi pentru că simptomele sunt la fel”

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter