Sănătate

Rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj se va vaccina public anti-COVID19

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj se va vaccina public împotriva virusului COVID-19. La fel și familia sa și rectorii celorlalte universități de medicină din țară.

 

 


Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, se va vaccina public împotriva coronavirusului.

 


La fel și ceilalți rectori ai universităților de medicină din România, fiindcă vor să arate că vaccinarea este cea mai eficientă și singura metodă pentru întoarcerea la normalitate, a spus rectorul UMF, în cadrul unei emisiuni Tv:

„Bineînțeles că mă voi vaccina și eu și familia mea. Și împreună cu rectorii celorlalte universități de medicină și farmacie am spus că ne vom vaccina public dacă acest lucru va fi necesar, pentru că cred că suntem modele pentru unele persoane. Vrem să aratăm prin exemplul nostru că vaccinarea nu numai că este bună, dar în acest moment este singura metodă, cea mai rapidă și eficientă pentru a ne întoarce la viața normală pe care ne-o dorim cu toții.”


Rectorul universității clujene urmează modelul cântărețului Elvis Presley, care s-a vaccinat împotriva poliomielitei, public, la televizor. Buzoianu a mai spus că dacă liderii de opinie într-un domeniu sau influencerii ar face același lucru, vaccinarea ar fi mult mai încurajată și ar da un exemplu bun celor care îi urmăresc.

„Am poza cu Elvis Presley la mine pe desktop. Știu ce efect extraordinar a avut vaccinarea lui anti-polio, pentru publicul larg, chiar în condițiile în care informația se transmitea doar prin presă și televiziune. Gândiți-vă ce efect poate avea dacă o persoană care este lider de opinie într-un domeniu sau influencer s-ar vaccina. Ar ajunge la foarte multe persoane prin intermediul rețelelor sociale”, a susținut Anca Buzoianu.


CITEȘTE ȘI:

De ce este important să ne vaccinăm? Sorin Man, profesor UMF: „Vaccinarea este esențială pentru controlul pandemiei COVID19”

 


Prima schemă de tratament COVID19, elaborată de medicii de la UMF Cluj. A fost folosită în toate spitalele din țară

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter