Sănătate

Ce riscuri pot apărea dacă te vaccinezi anti-COVID19? Simptome asemănătoare cu infecția

Vaccinul împotriva COVID-19 va fi transportat la noi în țară pe la sfârșitul acestui an. Când va începe vaccinarea, mulți oameni ar putea să resimtă anumite simptome, similare infecției cu COVID-19.

 

 


Chiar dacă vaccinul ar trebui să te scape de COVID-19 și simptomele lui, există anumite efecte adverse pe care le-ai putea resimți dacă te vaccinezi. Acestea sunt similare cu cele pe care le simți când te îmbolnăvești de coronavirus.

 


Efectele răspunsului imun:

- dureri musculare
- durere de cap
- oboseală
- frisoane

Simptomele sunt asemănătoare, dar totuși, nu vor dura mai mult de 2 zile, iar instensitatea lor va fi mai scăzută decât în cazul infecției cu COVID-19. Acestea nu se vor aplica tuturor persoanelor care se vor vaccina. Unii oameni ar putea să nu simtă nimic.


„Pe scurt, unii dintre noi vor ști că au fost vaccinați, după răspunsul imun. Alții nu vor simți nimic, ceea ce nu înseamnă că vaccinul nu a avut efect, ci doar că nu au simțit nimic. Extrem de important este să revenim și pentru a doua doză, indiferent de simptomele resimțite - eficacitatea de 95% este obținută doar cu ambele doze administrate”, spune Răzvan Cherecheș într-o postare pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:


Sărbătorile de iarnă în carantină? Cherecheș: „Crăciunul și Revelionul vor fi acasă sau cu amendă și dosar penal”

 

Vaccin împotriva COVID19. Cinci motive pentru care ar trebui să te vaccinezi

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter