Sănătate

Cine trebuie să facă testul COVID19 neapărat? Aceste persoane sunt expuse cel mai mult riscului infectării

În plină pandemie de coronavirus, când cazurile cresc de la o zi la alta, există categorii de oameni care ar trebui să facă imediat un test COVID deoarece sunt cei mai expuși.

 

 



Care sunt categoriile de persoane care trebuie să se testeze? România înregistrează tot mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus, dar în același timp, în țară se fac tot mai puține teste COVID19.

 


Deși la nivel european, multe state realizează în interval de 24 de ore aproape dublul numărului nostru de teste, la noi acest lucru cu greu depășește pragul de 30.000 de teste zilnice.

Care sunt categoriile de persoane care trebuie să se testeze imediat?

În acest moment este indicat ca persoanele care prezintă simptome specifice virusului, cele care au intrat în contact cu o persoană contaminată, dar și cei care vin din anumite zone de risc sau care pleacă din România spre anumite state, trebuie să își facă testul COVID.


De asemenea, medicii din prima linie, vârstnicii, persoanele care ajung în spital cu diferite afecțiuni, dar și persoanele cu comorbidități care se confruntă acum cu o răceală ce seamănă cu noul coronavirus, ar trebui să se testeze. Totul, bineînțeles, pentru sănătatea lor și a celor din jur.

CITEȘTE ȘI:


România testează mai PUȚIN decât capacitatea pe care o are și NU asigură accesul ușor al populației la testele COVID19

 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter