Sănătate

Patru localități din Cluj trec la SCENARIUL ROȘU. Au depășit rata de trei infectări la mia de locuitori

Patru localități din județ vor trece la scenariul roșu, după depășirea pragului de 3 infectări cu coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

Patru localități din Cluj trec la SCENARIUL ROȘU. Au depășit rata de trei infectări la mia de locuitori Patru localități din Cluj trec la SCENARIUL ROȘU. Au depășit rata de trei infectări la mia de locuitori

 

 


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj urmează să ia noi măsuri pentru limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2 în comunele Aluniș, Bonțida, Gârbău și Geaca, după ce aceste unități administrativ-teritoriale au depășit rata de incidență a depășit 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

 


Purtarea măștii va deveni obligatorie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Totodată, organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă.

Măsurile intră în vigoare începând cu data de 08.11.2020, ora 00.00 pe o perioadă de 14 zile.


Rata de infectare a ajuns la 6,60 în Aluniș, 3,29 în Bonțida, 3,89 în Gârbău și 3,43 în Geaca.

Se închid restaurantele, barurile, sălile de jocuri de noroc

Activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă, iar activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unități.


De asemenea, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci sau sălile de jocuri de noroc.

Școlile trec la învățământul online

Hotărârea CJSU va impune și trecerea la scenariul 3 de funcționare pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza celor patru UAT-uri. Măsura urmează să intre în vigoare începând de luni, 09.11.2020, pe o perioadă de 14 zile.


CITEȘTE ȘI

Rata de infectare cu COVID-19 se apropie de 7 la Cluj-Napoca. Gherla - aproape 9 infectări la mia de locuitori

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter