Sănătate

Cum te protejezi de frig pentru a nu te îmbolnăvi? Trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru a rămâne sănătos în sezonul rece

Cum te protejezi de frig pentru a nu te îmbolnăvi? Venirea iernii reprezintă un adevărat coșmar pentru unii oameni, mai ales în contextul epidemiei de Covid19.

Cum te protejezi de frig pentru a nu te îmbolnăvi? Trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru a rămâne sănătos în sezonul rece Cum te protejezi de frig pentru a nu te îmbolnăvi? Trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru a rămâne sănătos în sezonul rece

 

 


Cum te protejezi de frig pentru a nu te îmbolnăvi? Anotimpul rece începe să-și intre în drepturi. Venirea iernii reprezintă pentru mulți dintre noi un adevărat coșmar. Cum ne protejăm corect, pentru a nu ne îmbolnăvi? Este o întrebare pe care toți oamenii și-o pun, mai ales în contextul epidemiei de Covid19.

 


Dacă ținem cont de unele sfaturi, probleme se pot simplifica în mod simțitor. Puțină atenție și tot va fi mai ușor.

Cum te protejezi de frig pentru a nu te îmbolnăvi? Grijă la hainele alese

Cel mai important lucru în această perioadă este alesul vestimentației. Toată lumea face greșeala  de a se înfofoli, crezând că acesta este secretul pentru a evita îmbolnăvirea. De fapt, trebuie să ne îmbrăcăm adecvat pentru fiecare zi.


Temperaturile diferite trebuie tratate cu haine diferite. Nu faceți eroarea de a vă pune haine strâmte și din materiale artificiale. Specialiștii spun că este de preferat să purtăm haine de bumbac sau din material impermeabil. Chiar și cele din mătase sunt recomandate. În vreme ce o vestimentație strânsă pe corp blochează pielea să respire, celelalte sunt perfecte pentru anotimpul rece.

De asemenea, este esențial ca toate părțile corpului să fie acoperite. Așadar, nu uitați mănușile și căciulile în această perioadă. Ne pot feri de multe probleme specifice.


Cum te protejezi de frig pentru a nu te îmbolnăvi? Protejează-ți pielea

Ca să ne protejăm corect de frig avem nevoie  și de alte trucuri. Temperaturile scăzute sunt un dușman de moarte al pielii. Așa că nu ezitați niciodată să folosiți cremele hidratante. Frigul își pune amprenta inclusiv pe buze, iar atunci trebuie să intervenim rapid pentru a evita problemele care pot apărea. Nu uitați să vă aplicați creme pe mâini și față în anotimpul rece. De asemenea, nu uitați de balsamul de buze. Astfel, puteți preveni exfolierea și crăparea buzelor în cel mai sigur mod.

Cum te protejezi de frig pentru a nu te îmbolnăvi? Întărire imunității

Cel mai important aspect al conservării unei stări de sănătate bună este legat de imunitate. Într-o perioadă în care pandemia de coronavirus face ravagii la nivel național, tot mai mulți specialiști vorbesc despre imunitate.


Cum ne protejăm corect de frig pentru a nu ne îmbolnăvi? Ne asigurăm o imunitate de încredere. Alimentația este esențială. Trebuie să consumăm fructe și legume din belșug. Chiar și semințele sunt perfecte pentru creșterea rezistenței în fața virusurilor. Un consum constant de fructe, legume și semințe ne întărește organismul. Nu trebuie să uităm de hidratare. Apa este importantă în orice anotimp. Evident că iarna nu face excepție de la regula de bază. Beți apă pentru a ajuta organismul să reziste în fața problemelor.

CITEȘTE ȘI:

Cluj a depășit pragul de 5 la mia de locuitori. Majoritatea județelor au înregistrat peste 100 de cazuri de infectare cu noul CORONAVIRUS

 

 

 

Ce trebuie evitat în mijloacele de transport în comun? Pericolul de infectare este mai mare dacă oamenii nu respectă acest lucru

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter