Sănătate

Ce este și cum se manifestă „coronavirusul de lungă durată”? Lista simptomelor pe care nu trebuie să le ignori

Infecția cu noul coronavirus poate fi, pentru unele persoane, boală pe termen lung. În acest caz, bolnavii pot experimenta o mulțime de simptome.

Ce este și cum se manifestă „coronavirusul de lungă durată”? Lista simptomelor pe care nu trebuie să le ignori

 

 


„Long covid” sau „coronavirusul de lungă durată” se poate manifesta nu doar la cei care au fost în stare gravă și au fost internați o perioadă lungă de timp, dar și la cei care au avut o infecție ușoară. În ambele cazuri, însă, bolnavii pot experimenta probleme de respirație, oboseală cronică și stări de confuzie.

 


Long covid ar putea afecta întreg corpul

Astfel, după ce un studiu recent al Institutului Național pentru Cercetări în Sănătate din Marea Britanie arăta că mii de oameni ar putea trăi cu un covid de lungă durată, care s-ar putea manifesta prin simptome recurente, ce ar afecta totul, de la respirație, creier, inimă și sistem cardiovascular până la rinichi, intestin, ficat și piele, experții de la King College din Londra au vorbit despre simptomele pe care le experimentează aceste persoane.

Potrivit medicilor, persoanele care suferă de coronavirus de lungă durată pot experimenta până la 172 de simptome, între care convulsii violente, tremor accentuat, senzație de frică, confuzie, senzație de amorțeală a extremităților, piele iritată, vânătăi, piele uscată, dar și probleme ale inimii, precum durere a inimii, palpitații cardiace, pierderea mirosului și a gustului, a apetitului, țiuituri neplăcute experimentate în timpul nopții, umbre în colțul ochilor, sete excesivă, dureri musculare, crampe severe.


Pe lângă toate acestea, femeile pot experimenta, de asemenea, și întreruperea ciclului menstrual ori amenoree.

Covidul și depresia

Printre simptomele coronavirusului de lungă durată se numără și depresia, anxietatea, frustrarea, izolarea, sentimentele de tristețe, precum probleme gastro-intestinale, precum diaree, balonare, râgâială, tulburări de somn, tulburări psihologice și urinare inconștientă.


CITEȘTE ȘI:

O fetiță de 10 ani a fost plimbată prin spitale timp de 6 zile din cauza lipsei de paturi ATI

 

 

Care sunt formele ușoare de COVID19? Medicul Virgil Mustă a explicat când poți sta acasă și când trebuie să mergi la spital

 

 


 

abonare newsletter